Paikalliset

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen Jussi Sintonen mukana Arman Pohjantähden alla ja Suomen Paras palomies -sarjoissa

Jussi Sintonen työskentelee sekä paloautossa että ambulanssissa. – Harva tulee ajatelleeksi, että tulipalojen sammuttaminen on vain murto-osa tätä työtä. Pelastustehtäviä on hyvin erilaisia.

Mia Lagström

Arman Pohjantähden alla -sarjan kolmas tuotantokausi tuo esille arjen sankareita.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ambulanssissa on tiivis tunnelma. Palomiehet Jussi Sintonen ja Ville Lindroth esittelevät Arman Alizadille ihmishengen pelastamiseen tarvittavia apuvälineitä. Ympärillä häärää kaksi kameramiestä.

– Arman osallistui harjoituksiin, liikuntatunneille, teki huoltotehtäviä ja oli mukana hälytystehtävillä. Alkuun häntä jännitti, että miten kukaan ehtii olla hälytyksen tullessa minuutin sisällä täydessä valmiudessa autossa, mutta hyvin hän siitä selviytyi, Sintonen kiittelee.

Kameraryhmä kävi kuvaamassa Sintosta myös hänen kotonaan Karkkilassa sekä harrastusten parissa. Pääpaino oli kuitenkin työtehtävissä.

Mukaan ohjelmaan Sintonen päätyi sisarensa ilmoittamana.

– Sisareni oli nähnyt netissä ilmoituksen, jossa Arman haki eri ammattien edustajia, arjen sankareita. Sisareni oli laittanut hakemuksen ja tuotantotiimi otti minuun yhteyttä.

Sintosen mukaan Arman Alizadissa on yllättänyt miehen maanläheisyys.

– Ei uskoisi, että hän on niin suuri julkkis. Hän osaa ottaa ihmiset sellaisena kuin he ovat. Voi vain ihailla, kuinka lempeästi hän suhtautuu kaikkiin.

Kameran edessä Sintonen ei seiso ensimmäistä kertaa. Hän on nimittäin mukana myös Subilla nähtävässä Suomen paras palomies -ohjelmassa.

Sintosen mukaan hän halusi mukaan, koska ohjelma oli hyvä tilaisuus haastaa itsensä ja kokeilla omia taitojaan palomiehenä. Ohjelmassa kymmenen eri-ikäistä palomiestä kisaa Suomen parhaan palomiehen tittelistä.

Vaikka kaikki palomiehet olivat erilaisia, olivat he miehen mukaan myös yllättävän samanlaisia.

– Sen huomasi heti. Oli kuin olisimme olleet samaa työporukkaa. Meitä yhdistää sama päämäärä, halu auttaa ihmisiä.

Ohjelman aikana palomiehet joutuivat suorittamaan erilaisia tehtäviä, joissa mitattiin fyysistä kestävyyttä, ongelmanratkaisukykyä ja paineensietokykyä. Välillä tunteet olivat pinnassa. Tehtävässä epäonnistuminen harmitti valtavasti.

Sintosen mukaan voitto ei ollut päällimmäisenä mielessä, mutta pikkuhiljaa kuvausten aikana kilpailuvietti heräsi.

– Kukaan meistä ei halunnut tipahtaa pois kilpailusta, ainakaan kilpailun alkumetreillä.

Sintosen mukaan jokainen kilpailija oli yhtä kova ja periaatteessa kuka tahansa olisi voinut voittaa kilpailun.

– Paljon oli kiinni siitä, että onnistui oikeassa kohtaa. Kilpailun voittanut oli ehdottomasti kilpailun paras palomies. Suomen parhaaksi palomieheksi en voittajaa kuitenkaan kutsuisi.

– Suomi on täynnä hyviä palomiehiä.

Uudet sarjat nähtävissä Subilla ja Nelosella

Suomen paras palomies -ohjelman ensimmäinen jakso nähdään Subilla torstaina 29.3. klo 21.

Sarjassa seurataan kymmenen eri-ikäisen palomiehen välistä kilpailua siitä, kuka suorittaa heille annetut tehtävät parhaiten. Haasteellisissa tehtävissä palomiesten fyysinen kunto ja henkinen kantti joutuvat kovalle koetukselle. Joka jaksossa vähiten yksilöpisteitä saanut tippuu kisasta pois.

Arman Pohjantähden alla -dokumenttisarjan kolmas tuotantokausi alkaa Nelosella tiistaina 10.4. klo 22.

Kolmannella tuotantokaudella Arman Alizad tarkastelee suomalaista yhteiskuntaa kymmenen eri ammatin ja arjen sankareiden kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat