Paikallisurheilu

NJS:n A-juniorit jatkavat Ykkösdivarissa

URHEILU FC Lahti Akatemian yhteisjoukkue neljällä liigamiehistöön kuuluvalla vahvistuksella oli liian kova pala NJS:n puolustukselle.

Tomi Pimiää ahdistamassa Lahden Berat Köse ja takana varmistaa Timi Voutilainen.

matti murto

Nurmijärven jalkapalloseuran (NJS) A-juniorit ja FC Lahti Akatemia/YJ taistelivat lankalauantaina paikasta SM-loppusarjaan perinteisellä Kisapuiston kentällä. Lahti jatkaa SM-sarjaan 4–1 (2–1) voitolla.

Lahtelaiset saivat kotiedun sijoittumalla B-lohkon viidenneksi, kun taas NJS:n sijoitus oli omassa lohkossaan kuudes. Lahti Akatemia oli numeroiden ja kotiedun ansiosta ennakkosuosikki. Sarjassa kumpikin oli tehnyt maaleja suunnillaan samaa tahtia, mutta Lahden puolustus oli osoittautunut selvästi pitävämmäksi ja päästänyt vain 12 maalia.

NJS A:n verkosta pallo löytyi 20 kertaa. Ennakkosuosikin viitta sai lisää hohtoa siitä, että karsintaotteluun joukkue sai vahvistukseksi FC Lahden liigajoukkueesta neljä ikärajaan mahtuvaa pelaajaa. P(20)-ikäluokka on selvästi tärkeä FC Lahdelle ja muillekin nuoria pelaajia kehittäville Veikkausliigan seuroille, sillä se tarjoaa riittävän tasokasta peliaikaa vaihtopenkillä istuskelun sijaan.

NJS:n avauskokoonpanossa oli FC Hongan murskanneesta joukkueesta vain kaksi muutosta: hyökkäyspäähän tuli mukaan Matti Kaipio ja oikeaksi pakiksi Aaro Honkala.

Tiedossa oli, että vähintään Honka-pelin taistelevaan hurmokseen olisi yllettävä ja mieluiten pitäisi jatkaa vielä pitemmälle epämukavuusalueelle. Olosuhteet olivat ihanteelliset.

Ottelun alku näytti tasaiselta, mutta maalin tekoon ei tiloja syntynyt. Sellainen avautui Lahdelle 13. minuutilla, kun NJS purki isäntien vapaapotkun, mutta pallo vietiin Tino Purmeelta, ja lyhyen hyökkäyksen päätti Nuutti Laaksonen vapaasti 1–0 johto-osumaan. Laaksonen teki jo kolmen minuutin kuluttua toisen. Vasta tämän jälkeen NJS:n puolustus havahtui puolustamaan.

Jakson puolivälin jälkeen 26. minuutilla Markus Tukiainen sai mallikkaan hyökkäyksen päätteeksi tilaa ja viimeisteli kavennuksen. Nyt NJS pääsi taas peliin mukaan. Joukkueiden ero näkyi siinä, että Lahden puolustuksen avaamiseen kului monta nopeaa syöttöä maalin edustalla, kun lahtelaiset selvisivät yhdellä tai kahdella kentän toisessa päässä. Kavennusmaali toi NJS:lle lisää puhtia, mutta tuloksena oli vain muutama varoitus. Tauolle mentiin toiveiden vielä eläessä lukemissa 2–1.

NJS yritti, mutta usko loppui toisen jakson puolivälissä lahtelaisten minuutin välein tekemiin kahteen takaiskumaaliin.

Ensin 68. minuutilla Tim Martinen potkaisi NJS-puolustuksen keskeltä Tuukka Niemelän eteensä torjuneen pallon maaliin ja heti perään Eemeli Virta laukoi kenenkään estelemättä 4–1.

Peli ratkesi lopullisesti tähän. Kun Joonas Manninen joutui vielä toisen varoituksen jälkeen poistumaan kentältä 76. minuutilla, siirtyi peli vajaalla pelanneen NJS:n kenttäpuoliskolle, mutta maaliin saakka pallo ei enää mennyt.

Tappion myötä NJS A pelaa tulevan kauden Ykkösdivarissa.

A-junioreiden (P20) SM-sarjaan selvisivät

A-lohkosta: FC Espoo, FC Inter (Turku), PK-35 (Vantaa), Helsingin Jalkapalloklubi ja Turun Palloseura voitettuaan karsinnassa Tampereen Palloveikot.

B-lohkosta: Kuopion Palloseura, Seinäjoen Jalkapallokerho, Tampereen Ilves, VaasaIFK ja FC Lahti Akatemia/YJ.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat