Puheenaihe

Himoituimpien rantamökkien hintahaarukka nyt jää selvästi alle 100 000 euron – "Ostajat todella hintatietoisia"

Paras ajankohta mökkikaupoille on huhti–toukokuu.

arkistokuva/ Riitta Ketola

Mökinostajat lähtevät liikkeelle, kun lumet sulavat ja jäät lähtevät järvistä.

Eniten kysyntää on perinteisillä rantamökeillä, jotka maksavat 40 000–90 000 euroa.

Mökkikaupan ennustetaan noudattelevan viime vuoden kauppamääriä tai hieman vilkastuvan viime vuodesta. Tiedot ilmenevät SKV Kiinteistönvälityksen välittäjille tekemästä Mökkibarometristä.

Mökkien hintojen odotetaan pysyvän ennallaan viime vuoteen verrattuna. Mökin hintaan vaikuttavat välittäjien mukaan mökin sijainti ja varustelutaso.

Isojen kaupunkien lähellä sijaitsevissa rantakohteissa sekä lomakeskuksissa hinnat mukailevat viime vuotta tai jopa nousevat. Kuivan maan kohteissa hintojen ennustetaan hieman laskevan.

– Mökkikauppa seuraa muun asuntokaupan kehitystä. Matalat korot saattavat piristää myös vapaa-ajanasuntokauppaa, SKV Kiinteistönvälityksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa kertoo.

– Myös hyvin varustellut kuivan maan kohteet kiinnostavat. Sähköt halutaan nyt mökkiin kuin mökkiin. Myös hyvät rantatontit kiinnostavat, vaikka uusia mökkejä onkin rakennettu viime vuosina melko vähän, Hintsa sanoo.

Myös vapaa-ajanasunnot lomakeskuksissa ovat hieman kasvattaneet suosiotaan.

– Niissä mökit ovat tasokkaita ja mahdollistavat ympärivuotisen käytön. Lisäksi lomakeskuksissa viehättävät niiden tarjoamat harrastus- ja urheilumahdollisuudet. Koko perheelle pitää olla tekemistä. Vapaa-ajanasuntoja lomakeskuksista ostetaan myös yhä enemmän yhteisomistukseen, Hintsa kertoo.

Paras ajankohta myynnille on huhti–toukokuu. Myynnin valmistelu kannattaa aloittaa laittamalla mökki myyntikuntoon. Pienellä pintaremontilla, kuten esimerkiksi kevyellä maalauksella saa mökin ilmettä raikastettua nopeasti.

Kaikki turhat tavarat kannattaa karsia mökin sisältä ja pihasta. Myyntiä varten mökin ympäristöstä ja pihasta kannattaa varata valmiiksi valokuvia kesäajalta.

– Varaudu kertomaan alueesta ja palveluista. Muista myös, että mahdollinen ostaja saattaa käydä katsomassa mökkiä ja aluetta myös omin päin, joten pihapiiriin kannattaa kiinnittää huomiota, Hintsa vinkkaa.

Oikea hinnoittelu on tärkein edellytys onnistuneelle mökkikaupalle.

– Ostajat ovat nyt todella hintatietoisia eikä ylihintaa makseta. Ammattitaitoinen välittäjä osaa antaa mökille realistisen hinta-arvion, Hintsa kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat