Paikallisurheilu

Talvisarja päättyi tasapeliin – NJS:n seuraava kotiottelu lauantaina

Niko Aittasalmi (vas), Faraz Ahadi ja NJS:n testipelaaja Bob Diasonama pallon kimpussa sivurajalla.

Matti Murto

NJS kohtasi Järvenpään talvisarjan viimeisessä pelissään karjaalaisen BK-46:n. Tasan 1–1 (0–0) päättynyt peli oli mielenkiintoinen, sillä joukkueessa oli mukana peräti kuusi A- ja B-junioria sekä viimeksi FC Viikinkejä edustanut, mutta PK-35:ssä Ykkösestä ja Veikkausliigastakin kokemusta hankkinut testipelaaja Bob Diasonama antamassa näytteitä osaamisestaan.

BK-35 on kuulunut vuosia Kakkosen keskikastin joukkueisiin, mutta pelaa eri lohkossa kuin NJS. Joukkue on myöhäisen rakennusvaiheensa loppumetreillä ja mukana oli tällä tasolla kokenutta kaartia, joista harvat ovat seuran omia kasvatteja.

Harjoitusotteluissa BK-46:n peli on koko ajan kohentunut, edellisestä talvisarjan ottelustaan se otti 3–0-lukemin HIFK2:n päänahan.

NJS voitti edellisen pelin Atlantista vastaan ja tästä pelistä kertyi paljon oppia, joka näköjään oli mennyt perille. Nyt NJS pelasi hyvin.

Tapahtumiltaan peli oli tasainen, molemmilla oli useita lyhyitä hallintajaksoja ja NJS:llä useampia hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistelyä pitäisi harjoitella lisää. BK-46:n paras paikka avautui 32. minuutilla, kun Egzon Avdi pääsi pallon kanssa puolustuksen läpi vastakkain Otso Knuuttilan kanssa, mutta tämä torjui läpiajon.

Toista puoliaikaa oli kulunut puoli tuntia, kun pallo pelattiin omalla puolustusalueella selkä hyökkäyssuuntaan olevalle Diasonamalle. BK vei takaa pallon ja Mergin Bushi viimeisteli keskityksestä karjaalaiset 1–0-johtoon. Jakson viideksi viime minuutiksi valmentaja Marko Tukiainen muutti ryhmityksen kolmen topparin puolustuslinjaan. NJS painosti ja lopuksi Aapo Mäki syötti taitavasti keskiympyrästä Tony Lehtimäen oikealta laidalta vauhtiin.

Lehtimäki käytti ”wing back” -roolissa tarvittavaa nopeuttaan, jätti vastustajat taakseen ja laukoi täydestä vauhdista komean tasoitusmaalin takanurkkaan juuri ennen kuin tuomari vihelsi pilliinsä pelin päättymisen merkiksi.

Talvisarja sujui NJS:ltä odotetusti. Tärkein anti näissä peleissä on joukkueen rakentaminen sekä pelitavan, pelaajien ja pelipaikkojen testaus. Tuloksellisesti molemmat Kolmosen vastustajat voitettiin selvästi, Kakkosen tasolla pelaavista tuli voitto, kaksi tasapeliä ja kaksi maalin tappiota.

Junioreiden kirjoissa olevat pelaajat pärjäsivät ajoittain kovassa kyydissä mukavasti. Testipelaajista Aziz Bhar pelasi taas hyvän pelin, tällä kertaa puolustajana. Bob Diasonama pääsi koko ajan paremmin ja paremmin joukkueen peliin mukaan. Palloja hän riisti vastustajilta urakalla ja syötti ne omille. Nyt hän pelasi puolustavana keskikentällä, mutta alkuperäinen rooli on oikea puolustaja.

Lauantaina kotikentällä

Preseasonin viimeisessä harjoitusottelussa NJS kohta perinteikkään 110. juhlavuottaan viettävän Kiffenin, joka pelaa Kakkosta B-lohkossa.

Kultakaudellaan ”Mustat Hurmurit” voitti useita Suomen mestaruuksia, viimeksi 1955.

Kiffen on pelannut harjoitusotteluita myös NJS:n tulevia Kakkosen vastustajia vastaan: viimeksi 2–2 tasapelin FC Viikinkejä vastaan ja alkutalvesta tuli 2–0 voitto LPS:stä. Talvisarjasta tutun HIFK2:n Kiffen voitti 2–0.

Tämä on vasta NJS:n toinen tämän vuoden kotiottelu. Tapahtuma on lauantaina 14.4. klo 14.15 Klaukkalan tekonurmella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat