Paikallisurheilu

Iltarastien 25. kausi pyörähtää pian käyntiin – ensimmäisenä suunnistetaan Parkkimäessä

Nyt suunnistetaan myös suppamaastossa Jätinlukkojen ympäristössä.

Jarmo Hyvönen odottaa, että 7 000 suunnistajan raja rikkoutuisi tällä kaudella. Hän toimii iltarastivastaavana 19. kauttaan.

Taina Joutsen

Iltarastit pyörähtävät jälleen käyntiin tiistaina 17. huhtikuuta. Ensimmäisellä kerralla suunnistetaan Parkkimäen maastossa Kirkonkylällä.

– Silloin maastossa on varmasti vielä lunta ja ainakin jäätä, Iltarasteista vastaava Jarmo Hyvönen Rajamäen Rykmentistä varoittelee.

Kevätkaudella Iltarasteja järjestetään 11 kertaa, syyspuolella rasti-iltoja on 14. Heinäkuussa rastit lomailevat totuttuun tapaan. Suunnistuskausi päättyy 30. lokakuuta.

Perinteinen rasti-ilta on tiistai, mutta toukokuun ensimmäiset rastit järjestetään vapun vuoksi keskiviikkona 2. toukokuuta.

Tänä vuonna Iltarasteilla on osallistujille tarjottavanaan kokonaan uusi maasto. 18. syyskuuta suunnistetaan Suomiehen Jätinlukot.

– Meillä ei olekaan ollut aiemmin suppamaastoa, 19 vuotta iltarastivastaavana toimiva Hyvönen muistelee.

Joitakin vuosia tauolla olleet Pinninnummen ja Haaviskoppelin alueet palaavat Iltarastien ohjelmistoon. Rajamäellä sijaitsevalla Pinninnummella suunnistetaan 25. syyskuuta ja Vihtijärven Haaviskoppelin alueella 8. toukokuuta.

Pyöräsuunnistusta Iltarastien yhteydessä on tarjolla kolme kertaa. Lapset pääsevät viitoitetulle rastireitille kahdeksan kertaa ja yörastimahdollisuus on tarjolla yhdeksän kertaa.

Lisäksi Rajamäen Rykmentti järjestää 5.–6. kesäkuuta Uudenmaan Rastipäivät Haavistokoppelin alueella. Viime vuonna Rajamäellä pidettyyn kisatapahtumaan osallistui yli 700 kilpasuunnistajaa ja noin 200 kuntosuunnistajaa.

Tänä vuonna Iltarastit tavoittelee Jarmo Hyvösen mukaan 7 000 osallistujaa. Tavoite on sama kuin viime vuonna, jolloin siihen ei päästy sateisen syksyn vuoksi.

Osallistujamäärä oli viime vuonna 6 090. Vuonna 2016 se on 6 800.

Lisätiedot: www.rajamaenrykmentti.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat