Paikalliset

Kilpailut järjestyvät sittenkin – Suomen parhaat koskimelojat kerääntyvät Myllykoskelle

Kajakkien lisäksi viime vuosina Myllykoskella on nähty myös avokanootteja, kuvassa koskea laskemassa espoolainen Jouni Turunen

Sami Mutanen

Nutrmijärven Myllykoskella järjestetään lauantaina 14. huhtikuuta kello 14 alkaen perinteinen Myllykoski Bigwater Festival.

Kyseessä on Suomen vaativin extreme-melontakilpailu. Tapahtuma avaa samalla Suomen kilpamelontakauden.

Vielä hetki sitten myöhäinen kevät aiheutti huolta kilpailun järjestäjille. Tapahtuman järjestelyistä vastaavan Antti Paavilaisen mukaan Myllykoski oli vielä viikko sitten lähes täysin jäässä. Paikoin jäätä oli yli metrin paksuudelta.

– Kevät tuli rytisten ja nyt voidaan jo varmuudella sanoa, että jo 15. kertaa järjestettävät kilpailut saadaan vietyä läpi ainakin lyhennetyllä radalla, hän sanoo.

Myllykoskelle kerääntyy lauantaina joukko Suomen ja Venäjän parhaimpia koskimelojia, sillä hurja koski vaatii kevättulvalla rohkeuden lisäksi myös taitoa. Luvassa on näyttävä kilpailu Vantaanjoen tulvahuipun osuessa juuri kisaviikonloppuun.

Paikalle odotetaan noin 30 kilpailijaa sekä 300 katsojaa.

Myllykoski Bigwater Festival lauantaina 14.5.2018 klo 14–16. Lettupannut ja makkaragrilli lämpiävät klo 13. Lisätiedot: www.koskimelonta.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat