Puheenaihe

Helsingin 52-vuotias pub-legenda laitettiin myyntiin – "Vaalikaa tuhansien ihmisten muistoja"

Pub Sirdie tunnetaan persoonallisesta sisustuksesta, joka on täynnä menneen maailman yksityiskohtia.

Pub Sirdie

Kallion Kolmannen linjan ravintolaklassikko Pub Sirdie on myynnissä. Yrittäjä Ritva Hiironen kertoi asiasta keskiviikkona yrityksen Facebook-sivulla.

Pitkään eläkkeellä ollut Hiironen on toiminut 52-vuotiaan ravintolan yrittäjänä 16 vuotta. Pub Sirdie laitettiin myyntiin, koska Hiironen haluaisi jäädä kokonaan pois työelämästä, eikä jatkajaa löydy perhepiiristä.

Hiirosen tytär Anne Wahlström sanoo, että tunnelmat ovat kanta-asiakkailla hieman haikeat, vaikka ovia ei ollakaan laittamassa kiinni.

Uudelle yrittäjälle Pub Sirdien väellä on yksi pyyntö.

– Meillä on vahva toive, että sisustus säilyy alkuperäisenä. Ravintola on perustettu vuonna 1966 ja aika on kerrostunut alkuperäisen sisustuksen päälle.

25-paikkainen ravintola tunnetaan erityisesti 1960-luvun vinyylijukeboksista ja ulko-oven yläpuolella olevasta Koff 1 -mainoksesta. Ravintolassa on kuvattu myös Aki Kaurismäen Calamari Union -elokuvaa. Parhaiten monelle on jäänyt mieleen Pub Sirdien välitön tunnelma, joka syntyy, kun ihmiset juttelevat vieraisiin pöytiin.

– Täällä on hyvin sosiaalinen ja yhtenäinen henki. Kaikki istuvat lähekkäin, Wahlström kertoo.

Baarissa on kanta-asiakastuoppeja 1970-luvun keskiolutbaarin ajalta.

– Eräs herra tulee ensi viikolla viettämään 70-vuotispäiväänsä oman tuopin äärelle. Hän on käynyt edellisen kerran yli 20 vuotta sitten, koska on muuttanut kauemmaksi entisestä kantapaikastaan.

Facebookissa ilmoitus myymisestä on saanut ihmiset muistelemaan rakastettua pubia.

– Vaalikaa tätä paikkaa, ja edes menneen omistajan sekä tuhansien ihmisten muistoja, yksi asiakas toivoo.

– Kuka tahansa tämän helmen ostaakaan, niin toivottavasti sitä ei pilata millään hipsterihötkötyksillä tai ylipäätään rempata tähän päivään, parahtaa toinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat