Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Elisa Toivonen, 15, palasi mitalikantaan – taekwondo-lupaus otteli pronssia

15-vuotias rajamäkeläinen otteli pronssia Eurooppa-liigan osakilpailuissa.

Elisa Toivonen palasi mitalikantaan Taekwondon Eurooppa-liigassa. Kilpailu pidettiin viime viikonloppuna Saksassa.

15-vuotias rajamäkeläinen taekwondo-lupaus Elisa Toivonen näytti viime viikonloppuna Saksan Hampurissa pidetyissä Eurooppa-liigan osakilpailussa kuuluvansa edelleen Euroopan kovimpaan kärkeen.

Toivonen kamppaili itsensä mitaliotteluihin kukistamalla ensin Yhdysvaltojen Kamalia Harrisin. Harris on USA Openin hopeamitalisti tältä vuodelta.

Toisella kierroksella vastaan asettui italialainen Giada Lurlaro, jonka hämäävään ottelutyyliin oli vaikea vastata. Ottelun puolivälissä Lurlaro johti Toivosta jopa pistein 14–0. Kolmannessa erässä Toivonen lisäsi vauhtiaan ja otti ottelun haltuunsa. Ottelu päättyi lopulta lukemin 17–16.

– Tällaiset nousut ovat erittäin harvinaisia ja kertovat vain siitä, kuinka päättäväinen urheilija Elisa on, valmentaja Iiro Suorela toteaa.

Semifinaalissa Toivonen kohtasi venäläisen viime vuoden EM-pronssimitalistin. Varsinainen otteluaika päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen tilanteeseen 11–11.

Aivan jatkoajan lopulla venäläinen Anfisa Lazareva pääsi yllättämään Toivosen pääosumalla ja saavutti näin paikkansa sarjan finaalissa. Toivoselle pronssia ja venäläiselle lopulta sarjan voitto.

Elisa Toivonen ja valmentaja Iiro Suorela olivat helpottuneita päivän päätteeksi.

– Vuoden 2019 EM-kisapaikka on käytännössä varmistettu, sillä kriteerit tulivat kerralla täytettyä, Suorela toteaa.

– Nyt voimme keskittyä uusien asioiden opetteluun ja ominaisuuksien kehittämiseen, kun kriteerit on täytetty, hän jatkaa.

Toivosen lisäksi Saksassa Taekwondo Nurmijärveä edustivat Rasmus Suhola, Tuikku Holopainen ja Oskari Viinanen, jotka kaikki voittivat avausottelunsa. Iisa Suorela ja Vilma Nieminen kokivat tappiot avauskierroksella.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat