Paikalliset

Täällä ei istuskella reunoilla! Motoriikkapäivät tarjoaa ilmaisia liikunta-aktiviteetteja perheille

Mika Vänni (vas.) ja Ari Murole eivät tyydy vain puhumaan motoristen taitojen tärkeydestä, vaan näyttävät myös mallia.

Taina Joutsen

Liikkuva koulu -koordinaattori Ari Murole ja liikuntasuunnittelija Mika Vänni pohtivat, pitäisikö Sähkö Areenan seinille laittaa lappuja joissa lukisi, että täällä ei sitten saa istua reunoilla. He tulevat siihen tulokseen, että lappuja ei ehkä tarvita - eihän hallin seinustoilla ole penkkejäkään.

Miehet järjestävät yhdessä Motoriikkapäivät -tapahtumaa. Tapahtuman tarkoituksena on tarjota kaikille nurmijärveläisille mahdollisuus päästä liikkumaan omalla kehollaan ja kokeilemaan ilmaisia liikunta-aktiviteetteja.

Motoriikkapäivät -tapahtumaa vietetään 18.–20. huhtikuuta. Tapahtuman järjestävät Nurmijärven kunnan liikuntapalvelut ja Nurmijärven Liikkuva koulu -ohjelma.

– Tapahtuman pääpaino on perheissä. Tämä on kunnan vahva näyttö siitä, että Nurmijärvellä halutaan panostaa koko perheen yhdessäoloon ja liikuntaan, Ari Murole sanoo.

Koulupäivien ajaksi Sähkö Areena on varattu päiväkotilaisten ja koululaisten käyttöön, mutta perheet ja seurat pääsevät kokeilemaan monenlaisia aktiviteetteja 18.–19. huhtikuuta kello 15–19. Koululaisia on tulossa paikalle kolmen päivän aikana noin 1500 oppilasta ympäri kuntaa.

Miksi tällaiseen hankkeeseen on päätetty ryhtyä?

– Nykypäivän haaste on se, että lapset menevät entistä nuorempina jonkin lajin pariin, ja kehon hallinta jää tuon lajin opettelun jalkoihin, Mika Vänni sanoo.

Hän haluaa korostaa sitä, että oma keho on hyvä treeniväline. Ari Murole taas on huolissaan lasten ja nuorten vähäisestä liikkumisesta.

– Lasten ja nuorten pitäisi liikkua 20 tuntia viikossa, ja tässä määrässä on mukana aivan kaikki liikunta. Liian vähäinen liikunta on juuri nyt yksi isoimmista huolenaiheista, Murole kertoo.

Tällä hetkellä lapsille ja nuorille on Murolen mukaan tarjolla valtava määrä erilaisia virikkeitä. Hänen mielestään myös liikunnallisten virikkeiden määrää on syytä lisätä.

– Kun lapsi vaikkapa pyöräilee puiston ohi ja näkee siellä samantapaisen välineen, jota kokeili Motoriikkapäivillä, hän menee ehkä kokeilemaan myös puistossa näkemäänsä välinettä.

Motoriikkapäivillä Sähkö Areena on jaettu neljään erilaiseen tilaan – trampoliinipuistoon, air track -temppurataan, rekki- ja kiipeilyalueeseen sekä 3–8-vuotiaille tarkoitettuun peuhulaan.

Trampoliinipuistossa keskitytään kehonhallintaan ja hyppyihin, air track -temppuradalla voi parantaa kehonhallintaansa tekemällä vaikkapa voltteja ja kärrynpyöriä. Rekki- ja kiipeilyalueelta löytyy muun muassa juoksumaton periaatteella toimiva liikkuva kiipeilyseinä.

Peuhulassa on hyppy-, tasapaino-, kierimis- ja touhulaitteita perheen kaikista pienimmille.

Sähkö Areenalle mahtuu kerralla 250 liikkujaa. Uusi kierros käynnistyy tasatunnein, joten järjestäjät toivovat kävijöidenkin tähtäävän siihen. Kierros kestää tunnin. Mikäli hallissa on tilaa, innokkaat liikkujat voivat päästä toisellekin kierrokselle.

Motoriikkapäivät

Motoriikka -päivät Sähkö Areenalla (kuplahalli) Klaukkalassa 18.–20.4.

Perheille ja yhdistyksille varattu aika 18.–19.4. kello 15–19.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Sisäänpääsy maksuton.

Sopii kaiken ikäisille.

Liikunnalliset vaatteet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat