Paikalliset

Nurmijärven kunta aloittaa yt-neuvottelut – koskevat satoja työntekijöitä

Kuvituskuva.

Riikka Laine

Nurmijärven kunnanhallitus on päättänyt käynnistää valmistelun sotepalvelujen henkilöstön siirtämiseksi Keski-Uudenmaan soteen. Tämän seurauksena kunnassa alkavat yt-neuvottelut 18. huhtikuuta

Käytännössä kunnanhallitus päätti 9. huhtikuuta, että kunnassa aloitetaan valmistelu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotannon siirtämiseksi Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymään.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän tehtävänä on ollut 1.1.2018 lähtien järjestää jäsenkuntiensa Hyvinkään ja Järvenpään kaupunkien sekä Mäntsälän, Nurmijärven Pornaisten ja Tuusulan kuntien puolesta alueen väestölle sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.

Kuntayhtymä on esittänyt jäsenkunnille, että järjestämisvastuun lisäksi kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö siirtyisi liikkeen luovutuksella 1.1.2019 alkaen kuntayhtymään.

Nurmijärvellä yt-neuvottelut koskevat koko hyvinvointitoimialan henkilöstöä ja lisäksi kunnan tukipalveluhenkilöstöä keskushallinnossa, Aleksia-liikelaitoksessa sekä ympäristötoimialan tilakeskusta.

Pelkästään hyvinvointitoimialalla työskentelee 688 työntekijää, joista 550 vakituisessa palvelussuhteessa.

– Hallintotehtävien ja tukipalvelujen osalta siirtyvän henkilöstön määrää ei ole voitu vielä arvioida tarkemmin, henkilöstöpäällikkö Leena Ojala kertoo.

Työntekijät siirtyisivät kuntayhtymän palvelukseen liikkeen luovutuksella, eli vanhoina työntekijöinä.

Yt-neuvotteluissa käsitellään liikkeen luovutuksen syitä, ajankohtaa, sen kohteena olevaa henkilöstömäärää, työntekijöille aiheutuvia vaikutuksia sekä kuntayhtymän työnantajavastuulle kuuluvia toimenpiteitä. Neuvottelun on suunniteltu päättyvän 9. toukokuuta.

Palvelutuotannon siirron valmistelu on käynnistynyt ja jatkuu tässä vaiheessa toukokuun loppupuolelle.

Valtuusto päättää asiasta kokouksessaan 30. toukokuuta. Kunnanhallitus päättää sitä ennen esityksestään valtuustolle 21 toukokuuta. Mikäli valtuusto päättää, että tuotanto ja henkilöstö siirretään Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymään, henkilöstöä koskevien asioiden ja siirron toteutuksen yksityiskohtaisempi valmistelu jatkuisi yhteistoimintamenettelyssä arviolta syyskauden ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat