Paikallisurheilu

5–0! NJS otti tylyn voiton kauden viimeisessä harjoitusottelussa

URHEILU  FC Kiffen saapui NJS:n vieraaksi.

Kun Tony Lehtimäki saa syötön maata pitkin, ei nopeaa laituria juuri kukaan saa kiinni. Yllättävä tarkka laukaus tai keskitys on tuottanut usein maalin. Sen sai kokea myös Kiffen.

matti murto

Nurmijärven jalkapalloseura (NJS) antoi Kiffenille siimaa pukeutumalla keltaiseen vierasasuun kotikentällään, sillä kruununhakalaisilla ”Mustilla Hurmureilla” oli vain perinteiset mustat peliasut mukanaan. Ne eivät erottuneet tarpeeksi NJS:n tummansinisistä.

Pelillisiä myönnytyksiä vieraat eivät saaneet, sillä NJS voitti tylysti 5–0 (2–0).

Kiffen oli juuri pelannut tasan NJS:n lohkon voittajasuosikkeihin kuuluvaa FC Viikinkejä vastaan ja voittanut Salon Pallon. NJS:n edellinen peli BK-46:tta vastaan talvisarjassa päättyi 1–1, joka riitti sarjan kolmostilaan, joten ennakko-odotukset suosivat vieraita.

Peli käynnistyi kuitenkin NJS:n lievässä hallinnassa, vain muutama karkea puolustusvirhe sai katsomossa aikaan kylmiä väreitä.

NJS hankki erinomaisia tekopaikkoja, mutta vasta viides tuotti tuloksen: 27. minuutilla Bob Diasonama syötti, EmongoOsongo käänsi pallon Markus Tukiaiselle, joka sai jalan vapaaksi ja laukoi NJS:n 1–0-johtoon.

Kului vain kaksi minuuttia ja sama mies viimeisteli jälleen. Nyt syötön antoi Tino Purme puolustajien välistä tilaa löytäneelle Tukiaiselle.

Toisen puoliajan 10. minuutilla isäntien puolustus sekoili jälleen, mutta Mikko Wahlroos onnistui saamaan jalkansa maaliin menossa olleen pallon tielle. NJS siirtyi kolmen maalin johtoon Osongon rangaistuspotkulla, joka tuomittiin, kun Kiffenin puolustus kamppasi kumoon maalista poispäin palloa hakemaan juosseen Bob Diasonaman.

Viime kauden maalikuningas Joni Murtomaa tuli kentälle 80. minuutilla ja teki kolme minuuttia myöhemmin 4–0-maalin. Murtomaa sai keskityksen oikealta, syötti taakse Iiro Laaksolle, tämä jatkoi heti Emongolle, jonka maukkaan syötön Murtomaa laukoi vieraiden sekaisin mennen puolustuksen keskeltä maaliin.

Vielä ennen loppuvihellystä Tino Purme syötti Aziz Bharilta saamansa pallon Tony Lehtimäelle juoksuun ja kuvio tuotti jälleen kerran maalin. Kolme minuuttia myöhemmin tuomasi vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 5–0. Muutama hyvä maalipaikka jäi toisellakin puoliajalla tuloksettomaksi.

Ilahduttavaa pelissä oli hyvä tunnelma, nuorten pelaajien panos ja se, että vahvistukset osoittivat laatunsa. Ennen kauden alkua pitäisi puolustuksesta saada karsittua ainakin pahimmat virheet ja suunnanmuutospeli pallon menetyksen jälkeen takaisin puolustukseen paljon nopeammaksi. Toivottavasti myös pitkä toipilaiden lista lyhenee kauden alkuun.

Kausi käyntiin

Jalkapallon kakkosdivisioona pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa. Kausi käynnistyy kuun vaihteessa, NJS:n osalta Hänninkentällä Mikkelissä Mikkelin Palloilijoiden (MP) vieraana sunnuntaina 29.4. klo 18.30.

MP välttyi viime kaudella putoamiselta vain maalieron turvin, mutta on satsannut paljon vahvistuksiin ja sitä pidetään nyt vahvana ehdokkaana Ykkösen nousukarsintoihin.

Muita suosikkeja ovat PEPO (Lappeenranta), joka on NJS:n vastustaja ensimmäisessä kotiottelussa lauantaina 5.5. klo 19 Klaukkalassa, FC Viikingit (Vuosaari) ja Ykkösestä pudonnut Gnistan (Oulunkylä).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat