Puheenaihe

Ongelmia kesätöissä? – Kesäduunari-info opastaa pulmissa

Kaupunki on usein nuoren ensimmäinen kesätyöpaikka. Työtä löytyy muun muassa puistojen puhtaanapidosta.

Jussi Vehkasalo

SAK:n, Akavan ja STTK:n Kesäduunari-info on avattu. Kesäduunarineuvoja Juuli Jokinen kehottaa kesätyöntekijöitä käymään huolellisesti läpi työsuhteen ehdot ennen työsopimuksen allekirjoittamista.

– Neuvoja voi pyytää jo ennen kesätyön alkamista, Jokinen vinkkaa. Palkansaajakeskusjärjestöjen yhteinen maksuton neuvontapalvelu auttaa kesätyöntekijöitä jo 14. kesänä.

Infosta voi kysyä neuvoa esimerkiksi palkkaan, työaikaan ja koeaikaan liittyen.

– Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, joten avun pyytämistä ei tarvitse arastella.

Jokinen muistuttaa, että kesätyöntekijällä on oikeus saada kunnollinen perehdytys työhönsä.

– Työnantaja on velvollinen antamaan ohjausta muun muassa työpaikan olosuhteista, koneiden ja laitteiden käytöstä sekä työturvallisuudesta. Kunnollinen opastus vähentää työtapaturmia, parantaa työn laatua ja lisää työhyvinvointia.

Kesäduunari-info palvelee elokuun loppuun. Palvelun verkkosivuille www.kesaduunari.fi on koottu työelämätietoa kuten kesäduunarin muistilista ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Puhelinpalvelu vastaa maanantaista perjantaihin kello 9–15. Palveluun voi soittaa nimettömänä. Puhelimitse neuvoja saa numerosta 0800 179 279. Kesäduunari-info on myös Facebookissa https://www.facebook.com/kesaduunari/ ja Twitterissä https://twitter.com/Kesaduunari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat