Puheenaihe

Kuva: Presidentti Sauli Niinistön muotokuva paljastettiin – rohkealla teoksella 100 tekijää

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön virallinen muotokuva julkistettiin tänään valtioneuvoston linnassa. Muotokuva on sadasta teoksesta koottu mosaiikki, jonka on toteuttanut sata nuoremman polven taiteilijaa. Mukana on graafikoita, veistäjiä, maalareita sekä video-, performanssi- ja valokuvataiteilijoita.

Valinnan teoksen toteutustavasta ja tuottajista on tehnyt presidentti Niinistö. Yhteisötaiteellisen muotokuvan ovat tuottaneet kuvataiteilijat Atro Linnavirta ja Anita Naukkarinen.

Satavuotiaan Suomen presidenttiä kuvaava teos on Niinistön mukaan yhtä moni-ilmeinen kuin maakin. Hän vertasi teosta Dorian Grayn muotokuvaan.

– Meissä on paljon erilaisia ominaisuuksia, Niinistö sanoi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kuvaili muotokuvaa puhuttelevaksi kokonaisuudeksi, joka on rohkea ja moni-ilmeinen.

Valtioneuvoston tilaama muotokuva tulee sijaitsemaan valtioneuvoston linnassa tasavallan presidentin esittelysalissa.  Yleisön on mahdollisuus tutustua presidentti Niinistön muotokuvaan, kun se tulee esille Ateneumin taidemuseoon kesäkuussa 2018

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sauli Niinistö jakaa taas vinkkejä nettilukijoille – aiheena nyt "Vuoteni konservatiivina"13.3.2018 09.09
Löytyykö Sauli Niinistöstä vikaa? Näin presidenttiä kuvaavat vihreiden ja vasemmiston voimanaiset – "Ei ollut kerran tai kaksi, kun hän sai itkemään"4.2.2018 18.40
Sauli Niinistön voitto on todella historiallinen – "Pitää olla aikamoinen superhessu"29.1.2018 06.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat