Puheenaihe

Eduskunta teki selvän päätöksen: eutanasiaa ei sallita Suomessa – tässä äänestystulos

Kuvituskuva.

Sauvo Jylhä / Arkisto

Eduskunta on tänään pitämässään äänestyksessä hyvännyt kansalaisaloitteen eutanasian sallimisesta Suomessa. Päätös syntyi äänin 128–60.

Kansalaisaloitteessa esitettiin eutanasian sallimista tilanteissa, joissa parantumattomasti kuolemansairaan potilaan hoito ei riitä lieventämään hänen sietämättömiä kärsimyksiään ja oikeustoimikelpoinen aikuinen potilas esittää harkitun ja vapaaehtoisen pyynnön eutanasiasta. 

Eduskunnan päätös pohjautui sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöön, jossa esitettiin kansalaisaloitteen hylkäämistä. Mietinnössä myös edellytettiin, että seuraavaksi asetetaan asiantuntijaryhmä selvittämään niitä tapeita, jotka koskevat elämän loppuvaiheen hyvää hoitoa, itsemääräämisoikeutta sekä saattohoitoa ja eutanasiaa.

Ryhmä voisi antaa selvitystyön pohjalta eduskunnalle ehdotukset lainsäädännön muutoksiksi.

Eduskuntaryhmistä kaikki kristillisdemokraatit äänestivät eutanasian hylkäämisen puolesta ja kaikki vasemmistoliiton edustajat taas sen sallimisen puolesta. Vihreistä enemmistä kannatti kansalaisaloitteen hylkäämistä, kun taas Rkp:n kohdalla äänet jakautuivat tasan. 

Kaikista muista puolueista enemmistö kannatti valiokunnan mietintöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt aukesi arkkipiispanvaalikone: Teemoina eutanasia, lihansyönti ja naispappeus – "Tiettävästi maailman ensimmäinen"4.1.2018 18.40
Presidenttiehdokkaat eri mieltä eutanasiasta – "Olen hyvin varovainen avustetun kuoleman suhteen"21.12.2017 07.00
Piispat suorasanaisia eutanasiasta: "Lääkäreille säädettäisiin velvollisuus surmata"9.11.2017 14.33
Sairaanhoitajat kannattavat eutanasiaa – saattohoito retuperällä: valtaosa hoitajista sanoo, ettei kunnon ohjeistusta ole24.4.2017 13.24

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat