Urheilu

Sattuuhan sitä – Leijonien varsinainen pukukoppi on eri kuin erätauoilla käytettävä

MM-KISAT Harjoitushallin jään kunto kismitti leijonaluotsia, mutta "hyvä meillä on täällä olla".

Päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Suomen Jääkiekkoliitto

Leijonien kisa-avauksen aaton harjoitus paljasti lauantain Etelä-Korea-ottelun kokoonpanon. Ketjuissa top 6 -hyökkääjien paikoista vain yksi lipsahti NHL:n ulkopuolelle, kun Veli-Matti Savinainen möyhentää ykkösessä yhdessä Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen kanssa. Kakkonen on puhdasverinen NHL-vitja Mikko RantanenMikael Granlund – Kasperi Kapanen.

Tämä tuskin yllätti ketään, mutta päivän uutinen oli se, että mukaan on tulossa myös seitsemäs puolustaja. Miro Heiskasen passia ei vielä eilen leimattu, mutta se lienee ajankohtaista ennen kuin kiekko Herningissä putoaa.

– Kaikki näyttää hyvältä. Hän sairastui viime viikolla ja sen takia lepuutettiin Ruotsin turnauksessa. Todennäköisesti pelaamme huomenna seitsemällä puolustajalla, päävalmentaja Lauri Marjamäki raportoi.

–  Ketjut vaikuttavat hyviltä kokonaisuuksilta. Pelaajat ovat tienneet ne jo jonkin aikaa ja saatiin kaksi hyvää harjoitusta alle, eilen Tikkurilassa ja tänään täällä. No, jään laatu oli nyt vähän heikompi, mutta kaikilla ketjuilla on edellytys pelata laadukasta jääkiekkoa, hän lisäsi.

Aloittavaa maalivahtia, joka lienee Harri Säteri, Marjamäki ei vielä paljastanut perjantaina.

–  Se kerrotaan lauantaina

"Hyvään flow-tilaan"

Suomi ei ole joutunut MM-kisoissa tilanteeseen, jossa välipäivän harjoituksiin pitää matkustaa toiselle puolelle kylää sitten Klotenin päivien 2009, jolloin itse asiassa reissattiin ihan eri kyläänkin. Herningissä hallien välillä on seitsemisen kilometriä ja pelihallin varsinainen pukukoppi on eri kuin erätauoilla käytettävä.

–  Ei se maata kaada, jos me kymmenen minuuttia istutaan bussissa. Huolto on hoitanut kaiken viimeisen päälle, hyvä meillä on täällä olla, päävalmentaja kuittasi.

Etelä-Korea on toki jääkiekon lilliputti, jonka pitäisi olla vain suupala leijonille. Olympialaisissa joukkue toki piinasi Suomea pitkään nousten 0–3 tappiolta 2–3:een häviten lopulta 2– 5. Tshekki oli Pyeongchangissa vielä lujemmilla ja säilytti kasvonsa ainoastaan 2-1 -lukemin.

Iloisiin rökälelukemiin on siis kaikki mahdollisuudet, mutta mikään itsestäänselvyys se ei ole.

– Totta kai halutaan päästä heti hyvään flow-tilaan ja saada onnistumisia. Mutta kyllä me tiedetään, mitä sieltä on tulossa. Erittäin kurinalaisesti puolustava ryhmä hyvällä maalivahtipelillä varustettuna, Marjamäki päätti.

Teksti: Tuomas Heikkilä

Hyökkäysketjut:

Teuvo Teräväinen - Sebastian Aho - Veli-Matti Savinainen
Mikko Rantanen - Mikael Granlund - Kasperi Kapanen
Sakari Manninen - Antti Suomela - Pekka Jormakka
Saku Mäenalanen - Janne Pesonen - Marko Anttila

Puolustajaparit:

Miika Koivisto - Markus Nutivaara
Tommi Kivistö - Julius Honka
Miro Heiskanen - Ville Pokka
Juuso Riikola

Ykkös-yv:

Teuvo Teräväinen - Mikael Granlund - Mikko Rantanen
Sebastian Aho - Ville Pokka

Kakkos-yv:

Veli-Matti Savinainen - Antti Suomela - Kasperi Kapanen
Markus Nutivaara - Julius Honka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jääkiekon MM-kisat 2018 ottelu-ohjelma, näin pelataan Tanskassa3.5.2018 20.43
Kasperi Kapanen tekee historiaa – Mutta muistatko, milloin Leijona-paidassa pelasivat isoisä Hannu ja isä Sami?3.5.2018 22.11
Marjamäki vitsaili Leijonien nuorimmasta kipparista 19 vuoteen: "Mitä, Mikkehän on jo vanha jätkä" 3.5.2018 20.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat