Urheilu

NHL:n kaikkien aikojen rankkarikisamies kaatoi Saksan – "24 tunnin päästä USA:ta vastaan"

Jääkiekon MM-kisojen isäntämaa Tanska aloitti turnausurakkansa tärkeällä voitolla perjantaina. Tanska kukisti Saksan rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi 3–2. Tanska menetti varsinaisella peliajalla kahdesti yhden maalin johtoasemansa. Voitto irtosi lopulta isäntien Frans Nielsenin jäätyä rankkarikisan ainoaksi onnistujaksi.

B-lohkossa pelaavat myös etukäteen suosikeiksi laskeutut Kanada, USA ja Suomi, joten Tanskan voitto Pyeongchangin olympiakisoissa hopeaa ottaneesta Saksasta saattaa olla kullanarvoinen.

– Me tiesimme, että tämä tulee olemaan yksi tärkeistä otteluista. Saksa voitti olympiahopeaa, joten tiesimme, että he olisivat hyvä joukkue, Tanskan hyökkääjä Morten Madsen kertoi Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n verkkosivuilla.

Nielsen ei ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä ratkaisemassa rankkarikisaa. Hän on NHL:n kaikkien aikojen ykkönen rankkarikisamaalien määrässä (48) ja rankkarikisan ratkaisseiden maalien määrässä (22). Nielsen on laittanut NHL-urallaan tasan puolet rankkarikisayrityksistään sisään (48/96).

Tanskan sankareihin kuului myös Toronto Maple Leafsin NHL-vahti Frederik Andersen, joka torjui 35 laukausta ja piti maalinsa puhtaana rankkarikisassa.

– Freddy oli hyvä maalilla. Tämä oli tiukka ottelu. Siinä mentiin edestakaisin, Madsen jatkoi.

Tanska kohtaa seuraavaksi USA:n lauantaina.

– Tämä oli hyvä voitto, mutta pelaamme USA:ta vastaan 24 tunnin päästä. Toivottavasti saamme siitäkin ottelusta pisteitä, Madsen totesi..

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jääkiekon MM-kisat 2018 ottelu-ohjelma, näin pelataan Tanskassa3.5.2018 20.43
Liigan tehotykki MM-kisoista: "Ei tämä mikään kakkosluokan Skoda cup ole"5.5.2018 10.49
Marjamäki vitsaili Leijonien nuorimmasta kipparista 19 vuoteen: "Mitä, Mikkehän on jo vanha jätkä" 3.5.2018 20.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat