Urheilu

Leijona-vahti Säteri: "Se yksi päästetty maali jäi kaivelemaan"

MM-KISAT MM-kisojen A-sarjan tulokas Etelä-Korea näytti olevansa ihan väärässä sarjassa. Suomi sai haluamansa startin 8-1 -rökälevoitolla.

Harri Säteri.

Suomen Jääkiekkoliitto

Etelä-Korea nousi toki MM-kisojen A-sarjaan ihan pelaamalla, mutta kisa-avauksessaan leijonia vastaan se ei kyllä näyttänyt tälle tasolle kuuluvalta joukkueelta. Suomi oli toki vahva ja hyvä, mutta siltikin.

Neljä tai viisi maalia avauserään ei olisi ollut suuri vääryys. Niitä nähtiin kuitenkin vain kaksi, jotka molemmat syntyivät alivoimalla. Kuvaavaa tämäkin.

Ennen kuin kuusi minuuttia oli täynnä, Suomi johti jo 2–0. Sakari Manninen otti 2+2 minuuttia korkeasta mailasta vajaan kolmen minuutin kohdalla. Jäähyjen aikana iski ensin Sebastian Aho Teuvo Teräväisen syötöstä ja sitten Teräväinen Ahon syötöstä. Carolinan tehoduo oli elementissään.

Etenkin Teräväisen maali oli melkoista silmäkarkkia. Aho heitti selän takaa "bulgarialaisen" ja ylänahka lauloi ja valitti Teräväisen terävän rannelaukauksen seurauksena. Lopulta Aho viritti Herningin lauantaiehtooseen täysin mielipuolisen Sepe-show'n paukuttamalla 2+2 pistettä ja ollen muutekin kaukalon ehdoton ylipäällikkö. Tutkapari Teuvo Teräväinen säesti 1+3:lla.

Kun 60 minuuttia oli tahkottu, oli Etelä-Koreasta jauhettu koiranlihaa lukemin 8–1. Kahden ensimmäisen maalin ohella myös Markus Nutivaaran 5–1 oli alivoimamaali.

Harvemmin kolmea alivoimaalia näkee, mutta meillä on aktiivinen, luisteluvoimainen joukkue, jota vastaan ei ole mukava pelata ylivoimalla.

– Harvemmin kolmea alivoimaalia näkee, mutta meillä on aktiivinen, luisteluvoimainen joukkue, jota vastaan ei ole mukava pelata ylivoimalla, totesi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

– Mutta ei sen varaan kannata laskea, että alivoimalla kolisisi jatkossakin, hän hymähti.

Marjamäen miehistö sai Korea-ottelusta turnaukseen juuri sellaisen startin, jota se hakikin.

– Tärkeintä on tietysti voitto, mutta olen todella tyytyväinen siihen tapaan ja tyyliin jolla se tuli, päävalmentaja kehui.

– Oli epäitsekästä pelaamista. Oltiin koko ajan ihan selkeästi pelin päällä ja tällaisissa otteluissa joku voi joskus ruveta vetelemään omaan pussiin. Nyt sellaista ei nähty ollenkaan, Marjamäki huomioi.

Suomen maalinsuulla Harri Säteri joutui kiekon tielle vain kahdeksan kertaa, kun Matt Dalton Korean maalilla torjui 37 kutia.

– Onneksi on lämmin halli, niin ei tullut kylmä, Säteri murjaisi.

Oliko tylsää?

–  No, kieltämättä välillä vähän. Mutta mukava oli kattella äijien peliä.

Säterin pystyi ohittamaan ainoastaan Michael Swift, joka karkasi pienimuotoisen ylihyökkäämisen seurauksena läpiajoon 33 minuutin kohdalla. Säteri oli seisoskellut siihen mennessä koko ottelun käytännössä toimettomana ja kiekko livahti längistä rysään.

–  Olisihan se pitänyt ottaa. Vähän jäi kaivelemaan, Säteri myönsi, mutta hymyssä suin.

Leijonien ottelut jatkuvat huomenna iltapelillä, kun vastaan asettuu tänään jatkoajalla Norjan kellistänyt Latvia.

Teksti: Tuomas Heikkilä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sattuuhan sitä – Leijonien varsinainen pukukoppi on eri kuin erätauoilla käytettävä5.5.2018 10.39
Etelä-Korea-pelin saldo: hyökkääjät takoivat pisteitä, Säterille vain 8 torjuntaa koko pelissä5.5.2018 19.48
Dallas Starsin nuoret puolustajat heti tositoimiin – Näin katsot Suomen pelit5.5.2018 13.18
Kasperi Kapanen tekee historiaa – Mutta muistatko, milloin Leijona-paidassa pelasivat isoisä Hannu ja isä Sami?3.5.2018 22.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat