Urheilu

Ville Husso sai äimistellä jäälle lentäneitä lenkkareita – "Oliko ne Jortikan kengät?"

Ville Husso

MTV:n uutisvideo

Maalivahti Ville Husso pelasi sunnuntai–iltana uransa ensimmäisen pelin miesten MM–kisoissa. Nollapeli jäi haaveeksi, mutta muutoin otteet olivat varmoja Leijonien 8–1-voittoon päättyneessä ottelussa Latviaa vastaan. Median eteen tuli leveästi hymyillyt Husso.

– Yleensä voittopelin jälkeen aina hymyilyttää, Husso kuittasi.

Maalivahti myönsi, että ensimmäinen MM-kisaottelu tuntui erityiseltä.

– Vähäsen totta kai oli ekstralatausta mukana. Vähän oli jännitystä alkuun. Aika hyvin pääsin peliin sitten mukaan, eikä siinä sen kummempia, Husso sanoi.

Husso sai tehdä sunnuntaina paljon torjuntoja, vaikka vastustaja ei kummoinen ollutkaan. Odotetusti Latvia sai paikkansa vastaiskuista.

– Jo ennen peliä ajattelin, että saattaa tulla paljon tuollaisia tilanteita. Kahdella yhtä vastaan ja kahdella kahta vastaan. Ajattelin, että sellaisiin pitää olla valmis ja hyvin meni, Husso totesi.

Yksi maali Husson taakse sunnuntaina meni ja unelma nollapelistä murtui. Se maali ei kuitenkaan mennyt helsinkiläisen piikkiin.

– Siinä oli äijää vähän edessä. Kunpa vain noikin pystyisi poimimaan, Husso harmitteli.

Sunnuntain kaltaiset, ennakkoon "selvät pelit" ovat maalivahdille niitä vaikeimpia. Husso kertoi, että niihin pitää valmistautua erityisellä tavalla.

– Sun pitää vähän tietää etukäteen siitä joukkueesta, että miten ne pelaavat. Veskarina sun pitää olla valmis ihan kaikkeen. Ei voi alkaa liikaa miettiä sitä, millaista sieltä voi vastaan tulla. Kaikkeen pitää olla valmis ja pelin mukaan mennään. 

Husso sai tietää olevansa Leijonien maalilla lauantai-iltana. Entistä HIFK-vahtia nukutti silti hyvin.

– Ihan hyvin tuli uni. Ennen peliä vähän jännitti, mutta ei mitään kummempia. Suhteellisen normaali latautuminen ja ihan hyvin se meni.

Husso sai todistaa toisessa erässä kummallista episodia. Hänen eteensä tupsahti lenkkarit, joihin joku latvialaiskannattaja oli kyllästynyt.

– Oliko ne Jortikan kengät?, Husso kysyi saaden toimittajat nauramaan.

Ei ne tainneet Jortikan kengät olla...

– No, hyvä, Husso päätti.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Herning.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat