Urheilu

Media hehkuttaa Ahoa, mutta Marjamäki nostaa esille toisen nimen – "Suoraviivainen ja kaksinkamppailuissa peloton"

Päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Suomen Jääkiekkoliitto

Leijonat on aloittanut jääkiekon MM-kisat harvinaisen murskaavasti. Etelä-Korea ja Latvia saivat suomalaisilta selkäänsä 1–8.

Korea-peli oli hupiottelu, mutta Latviaa vastaan odotettiin huomattavasti tiukempia numeroita kuin 8–1.

– Kyllä kieltämättä on raikkaanlaista meininkiä. Oltiin aika tehokkaita ensimmäisessä erässä. Tokassa erässä,  kolmella viittä vastaan minuutin aikana, joukkue taisteli hyvin ja Husso oli maalissa erinomainen. Kyllähän tuota on kiva katsoa, kun peli-ilo on kohdillaan ja itseluottamus ja rohkeus kunnollaan, kommentoi Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Työmoraali ilahdutti Marjamäkeä. 

– Kun peli on 7–0, kaikki painaa perse alla hommia. Ei siinä. Hyvä fiilis.

Täytyy nostaa Savinaisen panosta siinä kyllä esiin. Voittaa niin valtavan määrän kamppailuja ja menee maalille.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat takoneet hurjia tehoja. Mutta Veli-Matti Savinainen ketjun kolmantena lenkkinä on ylittänyt odotukset.

– Kyllä heillä kaikki palaset ovat kohdallaan. Täytyy nostaa Savinaisen panosta siinä kyllä esiin. Voittaa niin valtavan määrän kamppailuja ja menee maalille. Sopii varmasti aika hyvin Ahon ja Teräväisen rinnalle. Sai tulosta vielä. Siinä on erittäin hyvä ketju kasassa, Marjamäki sanoi.

Savinainen pelasi vaatimattoman olympiaturnauksen. Kun ketjukavereina on nuoria NHL-tähtiä, saa vanhempikin kaveri itsestään irti enemmän.

– Vellu on hyvässä iskussa. Hän on ollut neljä viikkoa koko leirityksen ajan mukana. Fyysisesti ja henkisesti hyvässä iskussa. Tuollainen, mitä tarvitaan kansainvälisiin peleihin. Suoraviivainen. Kaksinkamppailuissa peloton pelaaja. Tärkeä pelaaja meille, Marjamäki kehuu Savinaista.

Ville Husso sai päättyneellä kaudella peliaikaa vain AHL:ssä. Latviaa vastaan Husso pelasi ensimmäisessä miesten arvoturnausottelussa todella varmasti.

– Husso on ollut erittäin hyvä. Loppukausi oli hänellä rikkonainen, kun joutui olemaan St. Louisin luukulla. Oli tärkeää, että oli kaksi viimeistä viikkoa leirityksessä ja sai pelejä, sanoi Marjamäki.

Marjamäen mukaan Leijonien peliä oli ilo katsella. Varsinkin nuorten NHL-tähtien osalta, joita Leijonissa riittää.

– Kiekko liittyy hienosti toiselta toiselle. Sen takia ne ovat NHL:ssä. On hienoa kattella, kun on lahjakkaita pelaajia.

Haastattelu: Ville Hirvonen, Herning.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat