Paikallisurheilu

NJS avasi voitolla Klaukkalan nurmella – LPS kukistui luvuin 2–0

URHEILU Joukkue voitti Laajasalon Palloseuran 2–0.

NJS:n avausmaalin laukonut Markus Tukiainen ponnistaa pallon perään. Ahdistelemassa LPS:n Henri Martikainen. Taustalla Aziz Bhar ja Said Ndikumana.

marri murto

Klaukkalan nurmi oli saatu vihdoin viime lauantaina hyvään ja pelattavaan kuntoon. Aiemmat kaksi kotipeliä tekonurmen puolella päättyivät tasapeleihin, mutta tällä kertaa NJS sai kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

Vastustaja oli viime kaudelta tuttu Laajasalon Palloseura (LPS), joka Kolmosessa jäi pisteen päähän Palokärjistä, mutta sai rahavaikeuksien takia lopettaneen Legirus Interin paikan Kakkosessa.

NJS:n kausi on käynnistynyt hyvin: pisteitä on tullut kahdesta voitosta ja kahdesta tasapelistä. Tappiosarakkeessa on merkintä vain edellisestä pelistä Mikkelin Pallokissoja vastaan.

LPS:n kausi on ollut saarelaisille pettymys. Joukkue on sarjataulukon pohjalla ja toistaiseksi kaikki pelit olivat päättyneet tappioon. Edellisessä koitoksessa FC Viikingit murskasi LPS:n 1–9. Maaleja LPS on tehnyt vasta kolme. NJS:n ja LPS:n edellinen yhteenotto Klaukkalan nurmella päättyi viime kesänä LPS:n 0–1 voittoon.

NJS:n kokoonpano oli muuttunut edellisestä kerrasta. Lauri Bergström oli edelleen toipilaana, ja hänen paikkansa topparina hoiti normaalisti keskikentällä pelaava Severi Murto. Keskikentältä puuttui Tino Purme, ja puolustukseen istutettu Niko Aittasalmi hoiti hänen roolinsa. Puolustuksessa Aittasalmen paikalla debytoi Iiro Laakso ja keskikentän oikealla laidalla avasi Aziz Bhar.

Alusta alkaen selvisi, ettei kumpikaan halua ainakaan hävitä. Lisäksi 25 asteen hellerajalla ollut lämpötila vei pelistä parhaan terävyyden ja tilalla nähtiin runsaasti harhasyöttöjä. Mitään hienouksia ei yli 200-päiselle katsomolle esitetty.

Vajaan vartin pelin jälkeen nähtiin kummassakin päässä ensimmäiset vaaralliset tilanteet: Aittasalmi kaappasi LPS:n maalivahdin avauksen ja syötti Markus Tukiaiselle, joka käänsi pallon Joona Tukiaiselle. Tämä ei kuitenkaan laukonut hyvästä paikasta vaan yritti vielä syöttää ja tilanne kuivui LPS:n vastahyökkäykseksi.

LPS pelasi palautuspallon tyhjälle NJS:n kenttäpuoliskolle, Otso Knuuttila tuli vastaan lähes keskiviivalle ja onnistui häiritsemään sen verran, että Severi Murto juoksi pallon kiinni pari metriä ennen maaliviivaa.

Avausmaali syntyi 35. minuutilla, kun Aziz Bhar vei LPS:n maalivahdin avauksen, syötti Lassi Vainikaiselle, joka jatkoi puolustuslinjasta tilaa löytäneelle Markus Tukiaiselle. Tukiaisen komea veto 22 metristä vei NJS:n 1–0-johtoon. Puoliajan lopuksi Otso Knuuttila torjui LPS:n Riku-Pekka Huhanantin vaarallisen vedon.

Heti toisen puoliajan alussa Joona Vihtola laukoi vaarallisesti pallon, jota Aapo Mäki ei yltänyt purkamaan. Knuuttilan paraatitorjunta piti kuitenkin maalin puhtaana.

NJS:n toinen maali syntyi 76. minuutilla, kun LPS:n harhasyöttö tuli MarkusTukiaiselle, joka jatkoi pallon kymmenen minuuttia aiemmin vaihdosta tulleelle Joonas Manniselle. Manninen vei pallon maalin kulmalle, ja työn viimeisteli juuri vaihdosta tullut Emongo Osongo. Vaihtomiehet olivat elementissään, mutta lämpötilan huomioiden olisi odottanut vaihtoruletin käynnistyvän paljon aikaisemmin.

Pelin päätteeksi hyvin pelannut, mutta holtittomilla taklauksilla vuosien saatossa kyseenalaista mainetta kerännyt LPS:n Said Ndikumana teloi Severi Murron kenttään punaisen kortin ja kentältä poiston arvoisesti.

NJS on sarjataulukossa jaetulla kolmannella tilalla tasapistein FC Vaajakosken ja FC Viikinkien kanssa. Viimeksi mainittu on NJS:n seuraava vastustaja, ja ottelu pelataan jo keskiviikkona 30. toukokuuta kello 18.30 Heteniityn nurmella Vuosaaressa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat