Paikalliset

Elämä hymyilee eikä valkolakki kiristä – NYK:stä valmistuva Roope Marttila on panostanut yo-tutkintoon ja huippu-urheiluun

Roope Marttila mallailee ylioppilaslakkia keveällä mielellä päähänsä. Takana on viimeiset pääsykokeet, edessä työssäkäyntiä, kavereiden kanssa olemista ja salibandyn treenamista. Mutta aivan ensimmäisenä vuorossa on ylioppilaaksi pääsyn juhlistaminen.

Taina Joutsen

Kevään ylioppilas Roope Marttila tulee haastatteluun suoraan Tampereen teknillisen opiston pääsykokeista. Toiveissa ovat tuotantotalouden opinnot ja työskentely johto- ja asiantuntijatehtävissä.

– Saisin olla tekemisissä ihmisten kanssa, mutta työllä olisi luonnontieteellinen pohja, nuori mies sanoo.

Pääsykokeet olivat odotetun kaltaiset eli haastavat. Takana on jo kahdet muut pääsykokeet, nekin diplomi-insinöörialoille.

– Omaksun asioita nopeasti ja moni asia kiinnostaa minua, joten kaikki aineet ovat sujuneet, Marttila kuvailee koulunkäyntiään.

Yo-kokeissa hän kirjoitti seitsemän ainetta. Suurin osa arvosanoista oli ämmiä, mutta joukossa oli myös yksi ällä ja yksi e. Marttila pitää papereitaan ihan hyvinä, mutta kokee alisuoriutuneensa omaan tasoonsa nähden.

Lukion rinnalla Marttila on pelannut salibandyn SM-sarjaa Helsingin M-Teamin A-pojissa.

– Olen panostanut paljon siihen, että olen päässyt pelaamaan tälle tasolle, hän kertoo.

Myös kitaransoitto on Marttilalle tärkeä harrastus.

Roope Marttila on viihtynyt Nurmijärven yhteiskoulussa hyvin. Koulu on sopivan kokoinen ja siellä ollessa on syntynyt pitkäaikaisia kaverisuhteita ja kaveripiirejä.

– Olen tykännyt myös opettajista. Niillä on hyvä ryhmähenki ja se näkyy.

Marttilan mielestä Kirkonkylän ja Rajamäen lukioiden yhdistäminen olisi kuitenkin lukion kannalta hyvä asia. Peruskoulu lukion yhteydessä asettaa hänen mukaansa rajoituksia lukion toiminnalle.

– Erillisessä lukiossa voisi olla painotuksia, esimerkiksi taidelinja. Opiskeluympäristöäkin pystyttäisiin varmasti parantamaan.

Mikäli Marttilan opiskelusuunnitelmat toteutuvat, edessä on muutto Tampereelle. Se merkitsee kotipaikkakunnan ja salibandyseuran vaihtumista.

– Uuden elämän aloittaminen uudessa ympäristössä voisi olla kiva kokemus. Kun on asunut Nurmijärvellä 19 vuotta, tuntee nämä nurkat aika hyvin, Marttila sanoo.

Muutto on kuitenkin ajankohtainen vasta vuoden kuluttua. Kesän ja syyskauden Roope Marttila tekee töitä, treenaa ja on kavereiden kanssa. Tammikuussa hän menee armeijaan.

Entä tulevaisuudentoiveet?

– Tasapainoinen elämä. Haluaisin perustaa joskus perheen ja mietin, muuttaisinko sitten takaisin Nurmijärvelle. Toivon että talous, rakkaus ja terveys olisivat hyvässä kunnossa, nehän pitävät elämän mielekkäänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Riittääkö ruusu ja halaus? Tätä ylioppilas haluaa oikeasti lahjaksi31.5.2018 10.00
Nämäkin nurmijärveläiset saavat ylioppilaslakin – katso muualta valmistuvat tästä22.5.2018 10.45
Tässä ovat kevään 2018 uudet ylioppilaat – nimilistat löydät täältä18.5.2018 11.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat