Paikallisurheilu

Rajamäen Rykmentille menestystä SM-kisoissa

Rajamäen Rykmentin Matti Liukkonen (vas.), Hannu-Pekka Pukema ja Jouni Heinonen voitokkaina.

Rajamäen Rykmentti

Toukokuun lopulla kisailtiin ykkösryhmän (15–34-vuotiaat) ja kakkosryhmän (yli 35-vuotiaat) SM-keskimatkan suunnistusmestaruuksista Kouvolan Vuohijärvellä ja Selänpäässä.

Rajamäen Rykmentistä oli kisaan ilmoittautunut 37 suunnistajaa, heistä suurin osa tällä kertaa veteraanisarjoihin. Kisassa oli kaikkiaan 2 250 osanottajaa.

Kyseinen suppamaasto on tuttu vuoden 1983 Jukolan viestistä ja vuoden 1996 FIN5 rastiviikosta. Maasto oli suurten korkeuserojen vuoksi fyysisesti raskasta. Osittainen peitteisyys toi myös vaativuutta.

Aamupäivällä juostiin karsinnat ja niiden perusteella iltapäivällä 50-parhaan A-finaalit ja karsiutuneiden B-finaalit.

Jo aamun karsinnan kärkisijat toivat odotuksia ennen kaikkea miesten 35-sarjan finaaliin. Odotukset täyttyivätkin loistavasti, sillä Hannu-Pekka Pukema otti ylivoimaisen mestaruuden 1.51 erolla ennen kaksoisvoiton hienosti täydentänyttä Matti Liukkosta. Tässä tulivat myös hyvät näytöt RR:n ykkösjoukkueeseen Hollolan Jukolan viestiin.

Kooveen Jouni Heinonen oli kisan kolmas. Kolmas rykmenttiläinen mitalisti oli D60-sarjan Elina Kukkasjärvi, joka oli sarjansa pronssilla ennen vuoden 1979 maailmanmestaria Outi Borgenströmiä.

Muita kärkisijoituksia Rykmentille toivat H60-sarjan Arto Niemi 5. sijallaan vain 33 sek kärjestä, Marko Väisänen ja Antero Pulli H45 sarjan sijoilla 8 ja 9 sekä Jouko Malinen H60-sarjan ja Vesa Tervo H65-sarjan 10. tiloillaan.

Nuorista parhaiten sijoittui Ilari Haltia H18-sarjan 23. sijalla. Hän oli vielä puolimatkassa kuudentena.

Miesten ja naisten 21-pääsarjoissa ei kovin laajaa rykmenttiläisten osanottoa ollut. Tuomas Tervo karsiutui niukasti kovatasoisesta A-finaalista ja oli B-finaalin 7.

Teksti: Mika Loukkalahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat