Paikallisurheilu

Tilanne ennen kesätaukoa: Taekwondo Nurmijärvi toisena Suomen parhaan liigaseuran tilastossa

”Ottelujoukkue” vasemmalta: Oskari Viinanen, Rasmus Suhola, Vilma Nieminen, Tuikku Holopainen, Iisa Suorela, Elisa Toivonen.

Taekwondo Nurmijärvi

Taekwondo Nurmijärven ottelujoukkue kävi ryöstöretkellä Ikaalisissa Suomen Taekwondoliiton otteluliigan osakilpailuissa 19. toukokuuta.

Kultaa ottelivat junioreissa Oskari Viinanen, kadeteissa Tuikku Holopainen sekä Iisa Suorela ja Rasmus Suhola kahdessa painoluokassa. Muista liigaottelijoista Vilma Nieminen otteli pronssia junioreiden sarjassa ja Elisa Toivonen hopeaa aikuisten sarjassa.

Kokenut Elisa Toivonen osallistui ikäluokkaa ylempään sarjaan ja hävisi karvaasti Espoon Helmi Härköselle Golden point -erässä pelin päätyttyä tasan varsinaisella peliajalla.

Kesätauolle lähdettäessä Taekwondo Nurmijärvi on toisena Suomen parhaan liigaseuran tilastossa.

Lasten sarjoissa hopeaa ottelivat Nooa Suhola ja Saana Kantinkoski kahdesta painoluokasta sekä pronssia Lassi Holopainen.

Saana Kantinkoski on lisäksi kauden aikana hakenut oppia kiertämällä Suomen Taekwondoliiton organisoimia salikisoja ja tulokset ovat olleet murskaavat. Kaksi kilpailua, kaksi voittoa.

Kolmikko on kiistatta Taekwondo Nurmijärven nousevia tähtiä.

Viime viikonloppu oli Taekwondo Nurmijärven osalta varsinainen superviikonloppu. Suomen Taekwondoliiton liikesarjojen ranking-kilpailuissa 26. toukokuuta hopealle ylsi Aino Laukkanen vihreävöisten sarjassa ja korkeimmalle korokkeelle Jari Tattari puna-mustavöisten sarjassa.

Samaan aikaan Itävallassa oteltiin Austria Open, joka on World Taekwondon G1-turnaus. Nurmijärveä maailmalla edustivat Oskari Viinanen, Rasmus Suhola, Vilma Nieminen, Tuikku Holopainen, Iisa Suorela ja Elisa Toivonen valmentajansa Iiro Suorelan kanssa.

Myös Itävallassa nautittiin lämpöaallosta ja kisapaikan ilmanala oli haastavan painostava. Avauskierroksella joutuivat taipumaan Oskari Viinanen, allergiasta kärsinyt Tuikku Holopainen sekä päättäväisen ja tasaisen ottelun Saksan mestaria vastaan ottanut Vilma Nieminen. Iisa Suorela saavutti toisissa G1-kisoissaan ensimmäisen otteluvoiton, mikä on hieno saavutus kansainvälistä uraa aloittelevalle nuorelle ottelijalle.

Päivän kovimmat suoritukset vetivät kadettien sarjassa Rasmus Suhola ja junioreiden sarjassa Elisa Toivonen. Suhola otteli kahdella voitolla pronssille ja kiinnitti mitalilla itselleen edustuspaikan kadettien EM-kilpailuihin.

Suholan kokemus alkaa näkyä varmana kisasuorittamisena, ja hän on tinkimättömästi pitänyt kiinni kauden päätavoitteestaan. Onnistuminen EM-kisojen kynnyksellä tuli juuri oikeaan aikaan. Arvokilpailuedustus on Suholan ensimmäinen.

Elisa Toivonen venyi kolmella otteluvoitolla hopealle. Toivosen kyky parantaa suoritustasoa kilpailupäivän aikana vastustajasta riippumatta on ilmiömäinen. Finaalin tapahtumia väritti kyseenalaiset varoitus- ja videotarkistustilanteet.

Krotialainen finaalivastus vei voiton, mutta Toivonen on kauden kahdella G1-mitalilla kiinni alle 21-vuotiaiden EM-kisapaikassa, joten päätavoite on täytetty.

Kesän peruskuntokauden keskeyttävät kansallisen SM-viikon yhteydessä Vantaalla 7. heinäkuuta käytävät SM-kilpailut.

Syksyllä häämöttävät kadettien ja alle 21-vuotiaiden EM-kilpailut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat