Paikalliset

Mielipide: Ajatuksia tulevasta asukasillasta

Kirjoittajan mukaan suunnitelma lopettaa Rajamäen lukio ei tue lapsiystävällisyyttä.

Ulla Yliherne

Jatkaisin artikkelin ”Asukasilta uudella konseptilla” (NU 9.–10.6.) aiheesta muutamalla ehdotuksella. Asukasilta on aina tarpeen kuntalaisten suoran kontaktin saamiseksi ja sitä varmasti kaivataan.

Pelkona on, että toteutus menee vanhan kaavan mukaan eli viranhaltijat ”tykäten omasta äänestään” käyttävät koko tilaisuuteen varatun ajan eikä puheenjohtaja puutu asiaan. Lopussa osallistujien päästessä ääneen on jo suurin osa viranhaltijoista poistunut paikalta kiireisiin vedoten.

Valtuustossa tehtiin juuri aloite ”Nurmijärvestä lapsiystävällinen kunta”. Tässä yksi tärkeä aihe iltaan, josta pitäisi kuunnella kuntalaisten mielipiteitä siitä, mitä he lapsiystävällisyydeltä odottavat.

Hanke lopettaa kunnan paras lukio (yo-vertailu 2018) ei ainakaan tue lapsiystävällisyyttä. Lopetusta perustellaan uudella ajanmukaisella rakennuksella. Ihmettelen, miten Suomen parhaat lukiot esimerkiksi Helsingissä ovat kymmeniä vuosia vanhoissa rakennuksissa ja silti aina maamme parhaita. Olemme kuulleet oppilaiden ja opettajien suusta, että tuttu ja turvallinen lukio on kaikkein paras ja estää lasten sekä nuorten syrjäytymistä. Kynnys muuttaa koulua/lukiota on tutkitusti ongelma erityisesti pojilla.

Kunnan tonttitarjonta on ylivoimaisesti paras Rajamäellä.

Tontteja hakevat juuri lapsiperheet. Perheiden hakiessa lapsiystävällistä kuntaa ei valinta ainakaan osu taajamaan, missä lukio on loppumassa. Lukion lopetusta perusteellaan osin mahdollisilla säästöillä. Tämä on myös harhaa, kun lopetuksesta seuraa tonttien jääminen käsiin eli kunnan rahat ja investoinnit menevät hukkaan sekä infra rakennettava jonnekin muualle uudestaan.

Nyt ja jatkossa virkamiesten ja päättäjien vastuu punnitaan, miten hyvin he seuraavat tekemiään päätöksiä eli kunnan monesti kirjattua ja yhteisesti sovittua strategiaa ”kehittää kolmea vahvaa taajamaa ylläpitämällä niiden palvelut” eikä suinkaan lopettamalla niitä.

Toivonkin menestystä asukasillalle (itse olen estynyt osallistumaan) ja runsasta osallistumista erityisesti vanhempien ja nuorten osalta.

Jorma Kaartama, DI

monen polven nurmijärveläinen

Kirjoitus on julkaistu Nurmijärven Uutisten mielipidepalstalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat