Paikalliset

Nurmijärvi kilpailutti oppilaskuljetukset – viisi firmaa vastaa elokuusta alkaen

Inka Töyrylä / arkisto

Nurmijärven kunnan oppilaskuljetukset on kilpailutettu ja uudet sopimukset astuvat voimaan elokuun alussa.

Kuljetuksia hoitaa viisi tarjousten perusteella valittua yritystä: Kuninkaantien Liikenne Oy, Ventoniemi Oy, Mavo Oy, Mr. Taxi Oy ja Nurmijärven Linja Oy.

Oppilaskuljetukset tarkoittavat tässä yhteydessä ns. erikseen tilattavia kuljetuksia, joita käyttää koulupäivinä noin 500 nurmijärveläistä esi- ja peruskoululaista. Joukkoliikennettä käyttävät oppilaat mukaan lukien kunnassa on noin 1 400 kuljetusoppilasta.

Kunnassa tehdään parhaillaan myös oppilaiden koulumatkaetuuksia koskevia päätöksiä, jotka postitetaan koteihin kesäkuun aikana.

Päätösten valmistuttua ja koulujen saatua oppilaiden lukujärjestykset valmiiksi, kunnan kuljetussuunnittelija ja -koordinaattori suunnittelevat oppilaskuljetusten reitit kuljetuksia yhdistellen ja optimoiden.

Varsinaisista kuljetusjärjestelyistä sekä oppilaiden noutoajoista ja -paikoista tiedotetaan ennen koulun alkua elokuussa.

– Jotta matkat kouluihin ja esikouluihin sujuisivat mahdollisimman turvallisesti, kannattaa jo hyvissä ajoin kesällä harjoitella reittiä lähimmälle pysäkille, jos lapsi on maksuttoman koulukuljetuksen piirissä, kunta opastaa tiedotteessaan.

Myös muiden on hyvä harjoitella omatoimista kulkemista suoraan kouluun – mikäli matka jää alle kolmen kilometrin 1.–3. luokkalaisilla oppilailla ja alle viiden kilometrin muilla oppilailla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Säästöt iskivät Suomen koululaisiin – USU: Yhä harvempi saa kunnalta koulukyydin14.8.2017 10.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat