Paikallisurheilu

Poissaolot tulivat NJS:lle kalliiksi – Palokärjet joutuivat antautumaan PKKU:lle

URHEILU NJS joutui antautumaan Pallokerho Keski-Uusimaalle (PKKU) maalein 0–2 (0–2).

Joonas Puljujärvi (#4) purkaa NJS:n kulman Markus Tukiaisen ja Einari Morenin välistä.

matti murto

Keskiviikko Klaukkalan nurmella tuotti pettymyksen niille 170:lle katsojalle, jotka malttoivat tulla television äärestä ”parasta paikan päällä” -tapahtumaan. Valitettavasti tiedossa olleet uhat toteutuivat nimittäin Nurmijärven Jalkapalloseura (NJS) joutui antautumaan Pallokerho Keski-Uusimaalle (PKKU) maalein 0–2 (0–2).

Vieraaksi saapunut Pallokerho Keski-Uusimaa on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, mutta on piristynyt ja kerännyt kolmesta viime pelistään kuusi pistettä.

NJS sai edellisessä pelissään tyytyä tasapeliin MYPA:n tasoitettua viime sekunneilla. Kaksi edellistä peliä oli hävitty.

PKKU:lla pistenälkää riittää, sillä putoamisviivan yläpuolelle on vielä matkaa. Isännille tappio merkitsi joutumista tasaisessa sarjassa yllättäen putoamisviivan alapuolelle, mutta viides sija on vain kahden pisteen päässä.

NJS:n avauskokoonpanosta puuttui kolhujen ja pelikieltojen takia liian monta pelaajaa. Tosin Otso Knuuttila ja Severi Murto palasivat kentälle oltuaan edellisen ottelun poissa. Mutta Aapo Mäki, Niko Aittasalmi, Emongo Osongo, Bob Diasonama, Lauri Bergström ja Tino Purme eivät olleet pelikieltojen tai kolhujen takia käytettävissä.

Ottelu ratkesi ensimmäisellä puoliajalla kahteen puolustusvirheeseen. Aluksi NJS:lle avautui pari maalipaikkaa: ensin Joona Tukiainen laukoi 4. minuutilla Severi Murron syötön 16 metrin rajalta, mutta sen maalivahti Antti Silvennoinen poimi helposti.

7. minuutilla puolestaan Markus Tukiainen laukoi Kelechi Anyamelen keskityksen kahdeksasta metristä ohi.

PKKU siirtyi 10. minuutilla johtoon: Robbie Azodo sai oikealle syötön, leikkasi keskelle ja laukoi 16 metrin rajalta NJS:n toppareiden välistä tarkasti alakulmaan.

PKKU:n toinen maali tuli 35. minuutilla rangaistuspotkun jälkitilanteesta. Anyamele kaatoi Azodon ja Knuuttila torjui Milo Jungin rankkarin. Pallo jäi maalivahdin alueelle ja valppaat vieraat pelasivat tilanteen loppuun. Hedi Khayat lakaisi pallon verkkoon NJS:n puolustuksen seuratessa takarivistä.

Ennen ratkaisumaalia FC Lahdesta PKKU:n avuksi saadulla Irfan Sadikilla oli kaksi läpiajoa, jotka Knuuttila torjui. NJS:n Joni Murtomaa puolestaan puski Anyamelen keskityksen maalivahdin käsiin ja Severi Murto osui kulman jälkitilanteesta päin maalivahtia.

Toisella puoliajalla Irfan Sadik hätisteli NJS:n maalia heti 47. minuutilla, mutta hän liukastui sen verran, että Einari Moren ja Tommi Lampinen ennättivät purkaa tilanteen.

58. minuutilla Joni Murtomaa keskitti, PKKU:n Jonne Ihananen purki puskemalla, josta Severi Murto laukoi hirmuisen matalan laakapallon vajaan metrin ohi.

Ottelun voisi tiivistää niin, että PKKU:n puolustus oli NJS:lle liian kova ja NJS:n puolustusvirheistä vieraat tekivät kaksi maalia. Avauksessa oli nyt neljä A-juniori-ikäistä ja vaihdosta tuli kaksi: 63. minuutilla Eetu Sankkinen korvasi Joonas Mannisen, 76. minuutilla Markus Laihanen Mikko Wahlroosin ja 79. minuutilla Aziz BharMarkus Tukiaisen. Morenille ja Laihaselle ottelu oli ensimmäinen Kakkosessa.

Kauden puolivälin NJS saavuttaa lauantaina 30. kesäkuuta kello 19.00 Joensuun keskuskentällä alkavassa ottelussa JIPPO:a vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat