Puheenaihe

Alma Media ja TS-yhtymä myyvät osuutensa STT:stä Sanomalle

Kuvituskuva

Riitta Supperi / Arkisto

Alma Media Oyj ja TS-Yhtymä ovat myyneet STT:n osakkeensa Sanoma Media Finlandille. Alma Media ja TS-Yhtymä perustelevat myyntiä yhtiön omistuspohjan yksinkertaistamisella.

Omistuspohjan muutos ei vaikuta välittömästi Alma Median ja TS-Yhtymän STT:n asiakassuhteeseen. Kaupalla ei ole Alma Medialle merkittävää tulosvaikutusta.

STT:n tilanne on viime vuosina ollut haastava. Sille myönnettiin toukokuussa kertaluonteinen, tämän vuoden toiminnan turvaamiseen tarkoitettu 1,5 miljoonan euron muutoskauden tuki. Tuen ehtona on, että omistajat laativat suunnitelman yhtiön talouden vakauttamisesta.

STT:n toiseksi suurimman omistajan Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoo yhtiön pysyvän mukana suunnitelmissa myös jatkossa.

– Olemme sitoutuneet STT:n kehittämiseen ja uskomme uuden omistusjärjestelyn parantavan ja selkiyttävän yhtiön toimintaedellytyksiä, Kangaskorpi kertoo.

Mediatalo Keskisuomalainen kustantaa myös Etelä-Suomen Median kaupunki- ja tilattavia lehtiä.

Sanoman mukaan Helsingin Sanomat palaa samalla STT:n asiakkaaksi. Sanoman omistusosuus STT:stä on nyt 75,4 prosenttia.

– Uskomme aidosti että kotimaiselle perusuutistoimistolle on tarvetta ja kysyntää. Käymme kesän ja alkusyksyn aikana kattavasti läpi asiakkaiden tarpeet ja pyrimme niiden pohjalta rakentamaan kestävän pohjan liiketoiminnalle. Uutispalvelua lukuun ottamatta STT:n muut yksiköt Lehtikuva ja Viestintäpalvelut ovat jo sellaisenaan kannattavaa liiketoimintaa, kertoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat