Paikallisurheilu

Useita pelaajia poissa – NJS jäi jälleen vaille pisteitä

JALKAPALLO Kotijoukkue JIPPO vei pisteet lukemin 2–0 (1–0).

NJS:n kelta-asuiset Bob Diasonama ja Joonas Manninen (#8) ottivat yhteen Timo Tahvanaisen, Saui Kettusen ja Teemu Hallikaisen kanssa.

Matti Murto

NJS:n matka Joensuuhun alkoi koleassa pohjoisen puoleisessa vastatuulessa, sillä liikkeellä oltiin kapealla materiaalilla. Avauskokoonpanoon toki palasivat pelikieltonsa kärsineet Niko Aittasalmi ja Bob Diasonama, mutta Emongo Osongo pääsee vasta ensi lauantaina Lappeenrantaan.

Severi Murto on sivussa vähitään kuusi viikkoa loukkaannuttuaan harjoituksissa, eikä Lauri Bergströmin jalka kestä vielä pelaamista. Joni Murtomaa oli kuumeessa ja työesteiden takia bussista jäivät Tommi Lampinen ja Mikko Wahlroos.

Poissaolot eivät selitä kaikkea siitä, mitä pelin kestäessä nähtiin.”

Vaihtomiehiä oli vain neljä, joista Iiro Laakso loukkasi itsensä jo lämmittelyvaiheessa. Niinpä myös kakkosmaalivahti Jussi Valkama joutui ottelun lopussa hyökkääjän rooliin Joonas Mannisen jouduttua kramppien takia vaihtoon.

Poissaolot eivät kuitenkaan selitä kaikkea siitä, mitä pelin kestäessä nähtiin.

JIPPO otti pian pelin ohjat tukevasti haltuun ja Otso Knuuttila sai poimia isäntien ensimmäisen laukauksen haltuunsa jo toisella peliminuutilla. JIPPO hyökkäsi ja prässäsi aktiivisesti koko kentällä, mikä oli NJS:n pelinrakentamiselle myrkkyä, joten vieraat joutuivat puolustuskannalle ja vaikuttivat aivan aseettomilta. Harvat vastahyökkäykset JIPPO:n puolustus hoiti helposti.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohti Otso Knuuttilan maalin edustalla syntyi yhä useammin mylläköitä. Paras tilanne oli 23. minuutilla Veikkausliigassa mestaruuden ja Suomen Cupin voittaneella Timo Tahvanaisella, joka pääsi vastakkain Knuuttilan kanssa, mutta tämä torjui yrityksen kulmaksi.

NJS:llä ei ollut yhtään vaarallista tilannetta, mutta kaksi yritystä: 11. minuutilla Lassi Vainikainen syötti Joona Tukiaisen läpi, mutta syötön haltuunotto kesti ja löysäksi jäänyt laukaus 12 metristä leijaili päätyrajan taakse metritolkulla maalista.

Toinen tilanne tuli Lassi Vainikaiselle, jonka kääntölaukauksen huonommalla jalalla 16 metristä JIPPO:n maalivahti Jirko Sorsa poimi helposti. Tämä oli ainoa kohti maalia lähtenyt NJS:n laukaus. JIPPO onnistui vasta 43. minuutilla, kun Jere Kähkönen runnoi Teemu Hallikaisen keskityksen perille maalivahdin alueen ruuhkasta. Tauolle siirryttiin isäntien 1–0 johdossa.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi, kunnes myös NJS siirtyi tunnin pelin jälkeen kolmen topparin puolustukseen. Markus Laihanen tuli vaihdosta puolustukseen ja tilapäisesti topparina luutinut Tino Purme nousi keskikentälle.

Samoihin aikoihin JIPPO:n prässi alkoi hellittää ja peli siirtyi enemmän keskikentälle, muutaman kerran myös JIPPO:n maalille, mutta mitään vaarallista NJS ei saanut aikaan. Lopputulos syntyi 75. minuutilla kun Mikko Mäkirinne puski Hallikaisen vapaapotkun takatolpalta Knuuttilan yli maaliin.

Myös NJS:llä oli puoli tusinaa vapaapotkua, kolme jopa samasta paikasta, josta JIPPO onnistui, mutta potkutekniikka ei ollut lainkaan kohdallaan. JIPPO:n kolmas maali oli lähellä kun nopea Jere Kähkönen voitti kilpajuoksun Aapo Mäen kanssa, mutta ensin palloon ennätti lopulta kauas maaliltaan juossut Knuuttila, joka lakaisi sen rajaheitoksi.

Kevätkierros on nyt pelattu. Ensimmäiset kuusi peliä tuottivat 11 pistettä, seuraavat viisi vain yhden. Joensuussa käytännössä paras mahdollinen tulos olisi ollut maaliton tasapeli, sillä NJS ei saanut aikaan yhtään tilannetta, joka olisi aiheuttanut vaivaa vastustajan maalivahdille.

Pitkä voitoton putki pudotti alkukauden heti kärkijoukkueiden takana pelanneen NJS:n käytännössä jopa neljä pistettä putoamisviivan alle.

NJS ei ole hyvän alun jälkeen onnistunut kehittämään peliään, joten käänne parempaan ja jotakin myönteistä pitäisi pian tapahtua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat