Paikallisurheilu

Toivo paremmasta heräsi: NJS hankki pisteen PEPO:lta – edessä parin viikon pelitauko

JALKAPALLO Tasapeli sarjaa johtavaa PEPO:a vastaan Lappeenrannassa toi pitkästä aikaa pisteen ja herätti toiveen käänteestä parempaan.

Otso Knuuttilaan tasaisen varmaan työhön NJS:n maalilla luotetaan.

Matti Murto

NJS oli lauantaina kovan paikan edessä. Syyskierroksen hienon alun ja lohduttoman lopun jälkeen edessä oli totuuden hetki: kykeneekö joukkue jalostamaan pelinsä takaisin sellaiseksi, joka tuottaa sarjapaikan säilyttämiseen tarvittavia pisteitä. Haaste oli mittava: vastassa oli koko syyskierroksen tappioitta pelannut lohkon ykkönen, vieläpä kotikentällään. NJS:n pelimoraalia kohotti alkukauden kohtaaminen kotona, jolloin tuloksena oli värikkäiden vaiheiden jälkeen 2–2 (1–2) tasapeli.

NJS:n toipilaslista on edelleen turhan mittava.”

NJS:n avauskokoonpano muuttui JIPPO-pelistä hiukan. Kärjessä avasi Joni Murtomaa ja oikeassa laidassa viiletti Tony Lehtimäki.

Vaihdossa oli nyt riittävä seitsemän pelaajan miehitys, mutta NJS:n toipilaslista on edelleen turhan mittava.

Edellä kuvatut paineet eivät NJS:n pelissä juuri näkyneet, vaikka PEPO otti hallinnan alusta alkaen. NJS teki töitä kelpo asenteella höntyilemättä: puolusti kurinalaisesti, hyökkäsi vastaan ja maalivahti Otso Knuuttila hoiti loput.

Knuuttilan panos oli ratkaiseva, hän venyi opiskeluaikojensa seuraa vastaan muutamaan loistopelastukseen rutiinipoimintojen lisäksi.

PEPO:lla oli seitsemän kulmaa, ensimmäinen jo neljännellä minuutilla, ja jokainen niistä päättyi maalintekoyritykseen. Ne ovat vaarallisia, mutta niiden puolustaminen tuntuu vaikealta.

PEPO loi tilanteen NJS:n maalille 6. minuutilla, mutta Eetu Suoraniemi laukoi Alex Oikkosen keskityksen viidestä metristä ohi.

Samanlainen tilanne syntyi kentän toisessa päässä, kun Joni Murtomaa laukoi Joona Tukiaisen syötön kuudesta metristä maalivahti Graig Hillin jalkoihin – sentään tolppien väliin.

Myös Lassi Vainikainen oli 10 minuuttia myöhemmin samassa tilanteessa, mutta laukaus meni topparin ahdistelemana ohi.

Tätä ennen Otso Knuuttila oli jo torjunut näyttävästi rangaistusalueen kulmasta lauotun vapaapotkun kulmaksi.

Jerry Särkkä toimitti rajaheiton NJS:n linjan takana päivystäneelle Suoraniemelle, mutta tämä laukoi puolustuksen onneksi taas ohi; rajaheitoissa ei ole paitsiota.

Heti perään Markus Koistinen laukoi 21 metristä kovaa, mutta Knuuttila poimi pallon.

Toisen kerran Koistinen pääsi yrittämään 16 metrin rajalta, mutta tällä kertaa ohi.

Ensimmäisen puoliajan paras paikka NJS:llä oli 41. minuutilla, jolloin Bob Diasonama puski Lassi Vainikaisen pitkän vapaapotkun takatolpalta maalin sivuverkkoon, mutta ulkopuolelle.

Knuttila puolestaan piti nollan puoliajan loppuhetkillä torjuessaan näyttävästi Jere Särkän 16 metristä lähteneen tulisen vedon.

Puoliajan päätteksi näytti siltä, että PEPO:n hallinnasta ja tilanteista huolimatta NJS ei pelannut veitsi kurkulla. Nollatulokseen riitti oma pelaaminen ja PEPO:n tehottomuus.

Vaikutelma vahvistui toisella puoliajalla kun peli hiukan tasaantui NJS:llä oli molemmilla puolikkailla 3-4 maalintekopaikkaa, PEPO:lla ensimmäisellä 11 ja toisella 6.

Näistä 7 oli kulmapotkuja.

Nollatulokseen riitti oma pelaaminen ja PEPO:n tehottomuus.”

Toisella puoliajalla NJS:n suunnanmuutospeli piristyi ja tuloksena oli muutama hyökkäys, joista vaarallisin oli 72. minuutilla.

Aapo Mäki avasi laitaan, josta Joni Murtomaa kuljetti pallon rangaistusalueelle ja keskitti takatolpalle. Kentälle vaihdettu Markus Tukiainen oli kuitenkin sekunnin murto-osan myöhässä ja pallo jatkoi tolppaa hipaistuaan kohti kulmalippua.

PEPO:n ratkaisuhetki valui nurmelle 82. minuutilla.

Akeg Deng kuljetti rajaheitosta saamansa pallon sivurajaa pitkin kuudentoista alueelle tilanteeseen myöhään heränneen NJS:n puolustuksen ohi ja keskitti Markus Koistiselle.

Otso Knuuttila ajoitti kuitenkin vastaantulon oikein ja Koistisen ohitusyritys seitsemästä metristä meni maalinkin ohi.

Edessä parin viikon tauko

Syyskierroksen avaus ennen parin viikon taukoa herätti toiveita käänteestä parempaan.

Tasapeli toistamiseen lohkon ykköstä vastaan vahvistaa vain sen, että tasoerot ovat pienet.

NJS:n seuraava peli on lauantaina 21.7. klo 17 Klaukkalan nurmella.

Vastaan tulee kevätkierroksella 2–1 voitettu JäPS Järvenpäästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat