Paikallisurheilu

Nurmijärven Uinnille pistesija ja B-finaalipaikka suomenmestaruusuinneista

Alina Antila ja Alina Katajisto edustivat Nurmijärven Uintia SM- ja NM-kisoissa.

Marko Juvonen

Suomen- ja nuorten mestaruusuinnit kilpailtiin 27.6.–1.7.2018 Jyväskylässä Aaltoalvarin uintikeskuksessa.

Kilpailuissa ratkottiin aikuisten- ja nuorten suomenmestaruudet. Nuorissa kisasivat alle 18 vuotiaat ja nuoremmat pojat sekä 17 vuotiaat ja nuoremmat tytöt. Jyväskylän kilpailut olivat kovatasoiset ja Suomen kärkiuimarit olivat hyvässä vauhdissa.

Nurmijärven Uinnilta kilpailuihin osallistui kaksi uimaria. Alina Antila sijoittui 100 metrin selkäuinnissa upeasti nuorten mestaruusuinneissa sijalle 7 ja pääsi myös aikuisten B-finaaliin.

Illan B-finaalissa Antila paransi aikaa aamusta sijoittuen sijalle 7 ja kokonaistuloksissa sijalle 15 aikuisten SM-kilpailussa 100 metrin selkäuinnissa ajalla 1:08,96.

200 metrin selkäuinnissa Antila sijoittui sijalle 10 nuorissa ja sijalle 16 aikuisissa ajalla 2:32,61.

Alina Katajiston paras startti puolestaan oli 50 metrin perhosuinti, missä hän teki upeasti ennätyksen uiden aikaan 30,22 ja sijoittuen sijalle 52 suomenmestaruuskilpailussa yli 120 osallistujan joukossa.

Suomen ennätyksiä tehtiin henkilökohtaisilla matkoilla kilpailuissa kaksi kappaletta. Torstaina Porin uimaseuran Matti Mattsson teki Suomen ennätyksen 100 metrin rintauinnissa ajalla 1:00,86. Sunnuntaina puolestaan Mattsson ui kovan ajan 2:10,46 200 metrin rintauinti finaalissa, joka on Mattssonin kovinta vauhtia sitten Kazanin 2015 maailmanmestaruuskisojen jälkeen.

Tämä lupaa hyvää kohti Euroopan-mestaruuskilpailuja, missä Mattssonilla on mitalisaumat.

Mimosa Jallow puolestaan sivusi omaa Suomen ennätys aikaansa 50 metrin selkäuinnissa ajalla 27,81. Jallowilla on myös vahvat saumat pärjätä Euroopan-mestaruuskilpailuissa, mitkä käydään 2.–8.8.2018 Glasgow’ssa.

Nurmijärven Uinnin vuosi oli kilpailullisella tasolla todella onnistunut.

Seura sai hyviä sijoituksia kaikissa arvokilpailuissa: Rolloissa, Ikäkausimestaruusuinneissa ja suomenmestaruuskilpailuissa, mikä kertoo valmentajien hyvästä työstä. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi uinti kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat