Paikalliset

Nurmijärvi koki pitkästä aikaan suurimman muuttovoittonsa

ASUMINEN Nurmijärven väkiluku ennakkotietojen mukaan toukokuun lopussa 42 375.

Riikka Jokinen

Nurmijärvi ja Tuusula tekivät alkuvuonna suurimman muuttovoittonsa koko 2010-luvulla: Nurmijärvi reilut 100 ihmistä ja Tuusula vähän yli 70 ihmistä.

Nopean kasvun Sipoon muuttovoitto jäi sen sijaan alle 15 henkilöön. Suurin muuttoliike alkuvuonna kohdistui Järvenpäähän kuten useana vuonna aiemminkin.

Keski-Uudenmaan kunnista myös Kerava kasvaa nyt kuin teini-ikäinen: vauhdilla. Se johtuu muuttajista, joiden virran Kerava on saanut käännettyä kaupunkia kohti ensi kertaa vuosiin. Kerava teki alkuvuonna muuttovoittoa ensi kertaa sitten vuoden 2013. Kaupungin väkiluku kasvoi alkuvuonna Manner-Suomen kuuden kovimman kasvajan tahtia: lähes 70 asukkaan kuukausivauhtia. Keravalle muutetaan Vantaalta, Helsingistä, Tuusulasta, Järvenpäästä ja Espoosta.

Kerava pyrkiikin lähivuosina Keski-Uudenmaan kaupallisten palveluiden keskukseksi ja liikenteen solmukohdaksi – ja haastaa pyrkimyksessään isosiskonsa Järvenpään.

Nurmijärven väkiluku oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan toukokuun lopussa 42 375.

Se on 178 nurmijärveläistä enemmän kuin tammikuussa.

Tilastokeskuksen mukaan toukokuussa Nurmijärvellä asui hieman enemmän naisia kuin miehiä. Naisia oli 21 262 ja miehiä 21 113.

Syntyvyys ei selitä väkiluvun kasvua nyt missään Keski-Uudellamaalla, sillä luonnollinen väestönlisäys jäi seudun kaikissa kunnissa alkuvuonna alle 30 ihmiseen ja oli osin jopa negatiivinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat