Puheenaihe

Uusia taksilupia myönnetty eniten Uudellemaalle – "Lupien käsittely on edennyt vauhdikkaasti"

Uusia taksiliikennelupia on reilun viikon aikana myönnetty yli 400 kappaletta ja taksinkuljettajien ajolupia yli 200.

Toni Forssell

Uusia taksiliikennelupia on reilun viikon aikana myönnetty yli 400 kappaletta. Taksinkuljettajien ajolupia on myönnetty yli 200.

Taksiliikennelupia on myönnetty kaikkiin maakuntiin. Noin puolet luvista on myönnetty Uudellemaalle, erityisesti pääkaupunkiseudulle, Trafin tiedotteessa kerrotaan.

– Lupien käsittely on edennyt niin vauhdikkaasti, että saamme nyt varteenotettavaa tilastoa myös lupien alueellisesta jakautumisesta, sanoo Trafin osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Uudet taksiliikenneluvat ovat kuitenkin valtakunnallisia, eikä hakemuksista käy ilmi, missä taksitoimintaa aiotaan harjoittaa. Lupahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Taksiliikennelupia on myönnetty Uudellemaalle 206, Varsinais-Suomeen 27, Lappiin 26, Pirkanmaalle 23 ja Pohjois-Pohjanmaalle 22 kappaletta. Kaupungeista eniten lupia on myönnetty pääkaupunkiseudulle (180). Seuraavana tulevat Turku (15), Rovaniemi (12) ja Oulu (10).

Trafi on uuden liikennepalvelulain voimaan tulon jälkeen ottanut vastaan 1 800 taksilupahakemusta, 985 taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumista, 200 tavaraliikenne- ja 26 henkilöliikennelupahakemusta. Yhteensä liikennelupiin liittyviä hakemuksia tai ilmoituksia on tullut yli 3 000 kappaletta.

Taksinkuljettajien ajolupia on haettu noin 270 kappaletta ja niitä on myönnetty 210 kappaletta. Ennen lakiuudistusta taksinkuljettajan ajolupia myönnettiin keskimäärin noin 50 viikossa.

Trafi on julkaissut liikenneluvat myös avoimena datana avoimessa rajapinnassa. Rajapinnan kautta on haettavissa voimassaolevat taksi-, joukko- ja tavaraliikenneluvat. Trafi kokoaa jatkossa tilastotiedot myös myönnetyistä liikenneluvista Trafin verkkosivuille. Tilastot myönnetyistä liikenneluvista päivittyy sivustolle ensi viikolla.

Liikennelupien myöntäminen siirtyi Ely-keskuksilta Trafille 1. heinäkuuta voimaan tulleen liikennepalvelulain myötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Taksilaki mullistui sunnuntaina – Trafille tulvi heti satoja lupahakemuksia2.7.2018 17.38
Toimi näin, jos taksimatkassa oli ongelmia – ”Tärkeää, että kuluttajat käyttävät oikeuksiaan”5.7.2018 21.00
Alkaako jälleen kohukuljettajien tulva? – Uber-taksit palaavat nyt Suomen liikenteeseen30.6.2018 19.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat