Puheenaihe

STT: Terhi Kiemungille ei valituslupaa KKO:sta – sai sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Terhi Kiemungin sakkotuomio kansanryhmää vastaan kiihottamisesta pysyy voimassa. Korkein oikeus päätti, että se ei anna Kiemungille valitusoikeutta tuomiosta.

Pekka Ruissalo

Korkein oikeus on päättänyt, että se ei myönnä valituslupaa Tampereen perussuomalaisten entiselle puheenjohtajalle ja entiselle eduskunta-avustaja Terhi Kiemungille. Hovioikeus tuomitsi Kiemungin tammikuussa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 30 päiväsakkoon.

Asiasta kertoi ensimmäisenä STT.

Sakkojen taustalla on Kiemungin Uuden Suomen alustalle tekemä blogikirjoitus "Kun unelma on saavutettu, on myöhäistä katua". Tässä hän kirjoitti muun muassa islamin aiheuttavan väkivaltaa ja myös niin, että kaikki Euroopan terroristit ovat muslimeja. Kiemungin mukaan kirjoitus oli poliittinen mielipiteenilmaus, käräjäoikeus ja hovioikeus taas katsoivat hänen syyllistyneen rikokseen – oikeuden mukaan arvostelu ei vaatinut koko kansanryhmän leimaamista rikolliseksi.

Sittemmin asia eteni myös hovioikeuden käsiteltäväksi. Koko prosessi sai alkunsa, kun Kiemunki itse teki itsestään tutkintapyynnön. Kiemunki kommentoi asiaa tuoreeltaan niin, että käräjäoikeus oli hänen mukaansa tehnyt päätöksensä kovan julkisuuspaineen alla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

AL: Terhi Kiemunkia ei huolita takaisin perussuomalaisiin25.8.2017 11.18
AL: Terhi Kiemunki sai potkut avustajan työstään eduskunnassa1.8.2017 20.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat