Paikallisurheilu

Nurmijärveläistytöt edustavat Suomea rullakiekon MM-kisoissa Italiassa

Rullakiekko on Ida Pasasen (vas.) ja Nenna Mehtosen kesälaji. Talvisin tytöt pelaavat jääkiekkoa.

-

Nurmijärveläistytöt Nenna Mehtonen ja Ida Pasanen matkaavat lauantaina Italiaan. He edustavat siellä Suomea tyttöjen rullakiekon U19 MM-kisoissa. Kisat pidetään Asiagossa ja Roanassa 14–28. heinäkuuta.

Ensimmäisellä viikolla pelataan naisten ja poikien U19 kisat ja jälkimmäisellä viikolla miesten ja tyttöjen U19 kisat.

Tyttöjen U19 kisoihin osallistuvat Suomen lisäksi USA, Englanti, Australia, Espanja, Italia, Uusi-Seelanti, Columbia, Chine Taipei ja Intia. Vuonna 2016 kisat järjestettiin myös Italiassa. Tuolloin tytöt hävisivät pronssipelin Kanadalle 4–3.

Talvisin Mehtonen ja Pasanen pelaavat jääkiekkoa."

Tytöt aloittivat MM-kisoihin valmistautumisen toukokuussa pelaamalla rullakiekkoa Junior Ladies RK -nimisessä joukkueessa. Joukkue voitti naisten Helsinki-liigan ylivoimaisesti ja sijoittui naisten SM-turnauksessa toiseksi. SM-turnauksessa mukana oli nimekkäitä pelaajia sekä naisten jääkiekon että ringeten maajoukkueesta.

Kesäkuun alussa naisten ja tyttöjen rullakiekkomaajoukkueet leireilivät yhdessä Somerolla. Leirillä tytöt pääsivät harjoittelemaan erityisesti puolustuspelaamista harjoitusottelussa SoPan pojista koottua joukkuetta vastaan.

Talvisin Nenna Mehtonen ja Ida Pasanen pelaavat jääkiekkoa. Molemmat ovat nurmijärveläisen Kurra Hockeyn kasvatteja.

Mehtonen pelasi Kurrassa kiekkokoulusta C-junioreihin asti, jonka jälkeen hän siirtyi KJT:n naisten joukkueeseen. Pasanen on pelannut sekä Kurran että KJT:n poikajoukkueissa ja viime kaudella myös KJT:n naisten joukkueessa. Ensi kaudeksi Mehtonen siirtyy HIFK:n ja Pasanen Oulun Kärppien naisten edustusjoukkueeseen.

Jääkiekkoliiton kykyjen etsijätkin ovat huomioineet tyttöjen osaamisen, sillä molemmat ovat tulleet valituiksi N16 ja N18 maajoukkuetapahtumiin. Rullakiekon osalta tytöt ovat asettaneet ensi vuoden tavoitteeksi Barcelonassa järjestettävät kisat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat