Paikalliset

Sähkölinjalla istunut lintu räjähti ja putosi maahan – aiheutti maastopalon Klaukkalassa

Onnettomuus tapahtui Vesalan mukaan Lepsämäntiellä Klaukkalan keskustan suunnasta tultaessa hieman jäähallin jälkeen vasemmalla puolella tietä.

riikka jokinen

Nurmijärven Klaukkalassa sattui tiistai-iltana vaaratilanne, kun sähkölinjalla istunut lintu "räjähti", putosi maahan ja sytytti pienen maastopalon.

Tapahtunutta todistanut Birgitta Vesala kertoo, että tilanne tapahtui alkuillasta noin kello seitsemän aikaan Lepsämäntiellä hieman Klaukkalan jäähallin jälkeen.

– Ajoin autolla tiellä ja ehdin juuri sanoa tyttärilleni, että hirveä määrä lintuja langan päällä. Samalla sekunnilla kaikki muut linnut pölähtivät ilmaan paitsi yksi, joka sai ilmeisesti sähköiskun, räjähti ja lensi savuavana myttynä pellolla, Vesala kertoo tilanteesta.

Maahan pudonnut lintu aiheutti Vesalan mukaan pienen maastopalon. Paikalle pysähtyi heti toinen auto, jonka kuski tiettävästi hälytti apua paikalle. Pieni palon alku saatiin Vesalan mukaan nopeasti sammutettua.

– Tulimme vielä hieman myöhemmin takaisin katsomaan, että kaikki on kunnossa. Paikalla oli tuolloin mies kastelemassa paloa. Jos apua ei olisi tullut niin nopeasti paikalle, niin palo olisi voinut roihahtaa kunnolla ja olisi voinut käydä paljon pahemminkin, Vesala pohtii.

Tavallisesti sähkölinjoilla istuvat linnut eivät saa sähköiskuja. Tieteen Kuvalehden mukaan syynä on se, että kun lintu istuu suurjännitejohdolla, se on sähkömagneettisessa kentässä, jossa vallitsee jokseenkin sama jännite kuin itse sähköjohdossa. Siksi linnun kohdalla ei ole niin suurta jännite-eroa, että se aiheuttaisi sähköiskun.

Tiedossa ei ole, mitä Lepsämäntien tilanteessa tarkkaan ottaen tapahtui.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat