Paikalliset

Sääksin rantakahvilan kesä oli ennätysvilkas – asiakkaita kävi yli 26 000

Kahvilan tuotolla työllistetään nuoria kouluavustajiksi.

Sääksin rantakahvilassa työskenteli päättyneellä kesäkaudella 19 nuorta. Kesätyöpaikan rantakahvilasta onnistuivat saamaan myös Pihla Partanen (vas.) ja Eeva Metsäranta.

-

Päättynyt kesäkausi oli Sääksin rantakahvilalle ennätyksellinen. Kolmen kesäkuukauden aikana asiakkaita kävi 26 440. Myös myynti oli ennätyksellinen.

Kesän asiakasmäärä oli rantakahvilasta vastaavan erityisnuorisotyöntekijä Ulla Mannisen mukaan suurempi kuin kahtena edeltävänä kesänä yhteensä. Myös euroja kertyi puolet enemmän kuin edellisinä kesinä.

Eniten asiakkaita, 15 000, kävi heinäkuussa. Kesän vilkkain päivä oli 15. heinäkuuta, noin 1 060 asiakasta.

Myös toukokuu oli yllätti.Yleensä rantakahvila avataan kesäkuun alussa. Tänä vuonna se avattiin jo toukokuun kolmannella viikolla.

– Toukokuussa kävi 3 000 asiakasta. Määrä on paljon suurempi kuin edellisenä vuonna koko kesäkuussa, Manninen kertoo.

Kesän aikana kahvia keitettiin 9 500 kupillista, pehmiksiä tarjoiltiin lähes 4 000 ja makkaraperunoita valmistui yli 5 000 annosta.

– Nuorilta on suuri saavutus, että he saivat hellekesänä valmistettua kuumalla rasvakeittimellä sellaisen määrän makkaraperunoita, Manninen kehuu.

Rantakahvilasta on 16 vuotta huolehtinut Nurmijärven nuorisopalveluiden alaisuudessa toimiva nuorten työpaja. Kahvilassa työskentelevät nuoret vastaavat myös rannan siisteydestä.

Sääksin rantakahvilan toiminnan myötä pystytään Mannisen mukaan tarjoamaan työtä etenkin niille nuorille, joilla ei ole vielä kokemusta työelämästä.

– On hienoa, että yksi Suomen parhaimmaksi valituista uimarannoista on annettu juuri nuorten hoidettavaksi. Se, että monet nuoret viihtyvät työpaikalla, auttaa myönteisen työkokemuksen saamisessa. On tärkeää, että nuori saa hyvän ensikokemuksen työelämästä.

Sääksin rantakahvila on vuosien mittaan tarjonnut töitä 427 nuorelle. Heistä yli 100 on ohjautunut työpajan piiriin sosiaalitoimen kautta. Tänä kesänä Sääksin rantakahvilassa työskenteli 19 nuorta.

Sääksin rantakahvilan tuotto käytetään nuorten työllistämiseen, viime vuosina lähinnä kouluavustajan tehtäviin. Työpajan kautta työllistetään nuoria myös TE-toimiston maksamalla palkkatuella esimerkiksi kesäkahvilaan, omalle työpajalle tai kunnan työpisteisiin. Työpajan kirjoilla on vuosittain yli 80 nuorta.

–Tänä vuonna voitaisiin keskittyä 17-vuotiaista alle 20-vuotiaisiin. Heitä on Nurmijärvellä työttömänä yllättävän paljon, heinäkuun lopussa 77. Määrä on pysynyt samana, vaikka nuorten työllisyys on muuten parantunut, Manninen sanoo.

Kävitkö Sääksin rantakahvilassa kesällä 2018?

En
62% (18 ääntä)
Kyllä
38% (11 ääntä)
Ääniä yhteensä: 29

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uimavedet elokuussa: Tiirassa runsaasti sinilevää, Sääksissä alueen lämpimin vesi23.8.2018 11.12
Muistatko legendaarisen Sääkshovin? "Puolet sen ajan rajamäkeläisistä suhteista saanut sieltä alkunsa" 3.8.2018 07.55
Laastareita, tupakantumppeja ja yksi kopterikamera – Mikko Mahlamäki kartoittaa Sääksjärven roskaantumista1.8.2018 06.35
Tuoreet uimavesitulokset julki: Sääksissä 23,7 asteista vettä24.7.2018 12.30
Järvisyyhy on Sääksin jokakesäinen riesa – näin suojaudut siltä9.7.2018 06.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat