Urheilu

Trump suuttui nyt amerikkalaisen urheilujätin mainoskampanjalle – "Tämä on karmea viesti"

Donald Trump on ollut sanasodassa NFL-pelaajien kanssa. Nyt hän suuttui urheilujätti Nikelle, joka ottaa mainoskampanjassaan kantaa urheilijoiden puolesta. Kuvan Trumpin Helsingin-vierailulta.

Minna Harmaala

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sivaltanut sanan miekallaan nyt Nikea. Urheilujätti joutui Trumpin hampaisiin laitettuaan NFL-pelinrakentaja Colin Kaepernickin yhdeksi uuden mainoskampanjansa kasvoista.

– Usko johonkin. Vaikka se merkitsisi kaiken uhraamista, mainoksessa sanotaan Kaepernickin kasvokuvan päällä.

Kuva on osa Niken "Just Do It" -iskulauseen 30-vuotisjuhlakampanjaa.

Kaepernick aloitti NFL-pelaajien keskuudessa myöhemmin yleistyneen tavan olla seisomatta USA:n kansllislulun aikana ennen otteluita. Hän protestoi teollaan mustien kohtelua ja asemaa USA:ssa.

Trump on ollut todella kriittinen kansallislaulun aikana polvistuneita NFL-pelaajia kohtaan. Nyt hampaisiin joutui Nike laitettuaan NFL-pelaajien protestien keulakuvan kampanjaansa.

– Tämä on karmea viesti. Nike lähettää karmean viestin. Tätä viestiä ei pitäisi lähettää. Sille ei ole mitään syytä, Trump jyrisi konservatiivisen The Daily Caller -verkkosivuston haastattelussa.

Trump ei lähtenyt kuitenkaan pidemmälle sotaretkelle.

– Tästä tässä maassa on kyse. On tiettyjä vapauksia tehdä asioita, joita toisten mielestä ei pitäisi tehdä. Minä olen henkilökohtaisesti tätä (Niken Kaepernick-juttua) vastaan, Trump jatkoi.

Kaepernick edusti San Francisco 49ersia 2011–16, mutta ei ole sen jälkeen saanut NFL-sopimusta. San Francisco eteni kaudella 2012 aina Super Bowliin saakka, mutta hävisi helmikuussa 2013 pelatussa NFL:n loppuottelussa Baltimore Ravensille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat