Paikallisurheilu

Nyt tuli pohjanoteeraus NJS:ltä! 4–1-tappio ei helpota taistelua sarjapaikasta

Kuvassa nyt FCV:lle kaksi maalia tehnyt Topi Järvinen ja NJS:n Joona Tukiainen.

matti murto

NJS joutui tyytymään kirvelevään tappioon viime sunnuntaina, kun joukkue kohtasi FC Vaajakosken (FCV) Vaajakoskella. NJS:llä olisi ollut mahdollisuus helpottaa taisteluaan sarjapaikasta, mutta tuloksena oli 4–1-tappio.

NJS hukkasi mahdollisuutensa peliesityksellä, joka oli kauden pohjanoteeraus ja vaikeuttaa siten tilannetta kolmelle viimeiselle kierrokselle. Nousu putoamisviivan yläpuolelle jäikin haaveeksi.

NJS:n miehistöstä poissa olivat pitkäaikaisten lisäksi Lassi Vainikainen ja maalitykki Joni Murtomaa. Puolustuslinja pelasi vakiokokoonpanossaan, nuori Onni Soiniemi oli avauksen laituri, sillä Niko Aittasalmi oli nyt keskikentän hyökkäävässä roolissa paikalla. Toiseksi kärjeksi oli nostettu Joona Tukiainen.

Ottelun ensimmäiset 15 minuuttia olivat hienokseltaan NJS:n hallintaa, mutta tilaisuuksia maalintekoon ei pystytty luomaan.

FCV siirtyi johtoon 20. minuutilla. Santtu Laaksonen voitti keskiympyrässä pallon, puski sen Toni Järviselle. Hän jatkoi sen NJS:n puolustuslinjan taakse toppareiden välistä rynnänneelle Topi Järviselle, joka laukoi 12 metristä ohi Otso Knuuttilan.

Kolme minuuttia myöhemmin Bob Diasonama ohjasi kulmapotkun kohti FCV:n maalin avointa nurkkaa, mutta Aittasalmen refleksit toimivat isäntien eduksi, ja hän tyrkkäsi jalan maaliin menossa olleen pallon eteen. NJS:n toinen tilaisuus tuli, kun Roope Ervasti kaatoi Kelechi Anyamelen keskitystä tavoitelleen Aittasalmen. Rangaistuspotkun Diasonama laukoi löysästi ja maalivahti Ville Viljala torjui sen kulmaksi.

Loput puoliajasta oli nyhjäystä. Vasta aivan lopussa 44. minuutilla leimahti, kun Toni Järvinen ja Aapo Mäki taistelivat pallosta niin, että Järvinen lopulta piti vasemmalla kädellään Mäen niskasta kiinni ja tirvaisi oikealla koukun Mäen leukaan. Erotuomari armahti Järvisen, joka sai vain varoituksen. Mäki tilitti tunteitaan avustavalle ja sai myös varoituksen. Varoitustili täyttyi ja Mäki huilaa seuraavan ottelun.

Toinen puoliaika alkoi sekavasti. NJS:n peli ei näyttänyt määrätietoiselta, palloja menetettiin, syötöt ja niiden haltuunotot eivät sujuneet.

NJS vaihtoi Matti Kaipion kentälle 55. minuutilla, ja 64. minuutilla hän laukoi tasoituksen rangaistusalueen ulkopuolelta haettuaan ensin pallon Niko Högbackan ja Juuso Haapasaaren ahdistamalta Diasonamalta. Maali piristi hetkeksi NJS otteita, mutta selkäranka katkesi jo 71. minuutilla, kun vaihdosta tullut Matias Kiesilä laukoi Joona Rautamiehen syötöstä kuudentoista rajalta isäntien 2–1-johtomaalin.

Seuraava takaisku tuli 75. minuutilla, jolloin Högbacka sai käännettyä maalin edustalta pallon takaa tulevalle Topi Järviselle, joka tykitti vastapalloon Knuuttilan sormenpäiden kautta toisen maalinsa. Heti perään Järvinen pääsi läpiajoon, mutta Knuuttila torjui.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Högbacka ja Haapasaari pelasivat Joona Rautamiehen läpi, joka veto sinetöi tuloksen FCV:n voitoksi rökälelukemin 4–1.

Jäljellä on enää kolme kierrosta. Nyt tuliaisina oli pistemenetys, jääminen putoamisviivan alle, ennestään kasvavat paineet sarjapaikan puolesta ja maalieron venähtäminen yli tuplasti pahimpia uhkaajia heikommaksi.

Seuraava peli kotikentällä Klaukkalan nurmella lauantaina 15. syyskuuta kello 17. Vastaan tulee Mikkelin Palloilijat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat