Paikalliset

Nurmijärvi sai upouuden frisbeegolfradan – 18-väyläinen rata valmistui Herusiin

Herusten Vireen puheenjohtaja Pasi Enqvist ja Nurmijärven kunnan liikuntapaikkojen hoitaja Jari Väyrynen kertovat, että Herusten frisbeegolfradalla on 18 väylää. Radalla on jonkin verran korkeuseroja. Rata on auki päivittäin 7–22.

riikka jokinen

Herusten Vireen puheenjohtajalla Pasi Enqvistillä on syytä hymyyn. Seuran ansiosta Herusiin on saatu upouusi, 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Kevään ja kesän ajan rakennettu rata on nyt käyttökunnossa ja avoinna kaikille.

– Fiilikset ovat hyvät! Rata on hieno, Enqvist kehaisee.

Herusten frisbeegolfrata mahdollistui Nurmijärven kunnan osallistuvan budjetoinnin kautta. Kunta otti osallistuvan budjetoinnin käyttöön vuonna 2017. Ideana on, että yhdistykset saavat ehdottaa ja asukkaat lopulta vaikuttaa siihen, mihin resursseja käytetään. Lopulta kunnanjohtaja päättää, mihin hankkeisiin rahaa kohdistetaan. Vuoden 2017 osallistuvassa budjetoinnissa rahaa osoitettiin juuri frisbeeradan rakentamiseen Herusiin.

– Ehdotimme hanketta, sillä halusimme, että täälläkin olisi liikuntapaikka, jossa kaikenikäiset voivat harrastaa matalalla kynnyksellä.

Nurmijärvellä on entuudestaan kunnan ylläpitämät frisbeegolfradat Kirkonkylän Maaniitussa ja Rajamäen urheilupuistossa. Herusten radan rakennutti, ja sen ylläpidosta vastaa niin ikään kunta.

Rata sijaitsee pääasiassa hiekkakuopan ympäristössä ja kulkee välillä aukealla, välillä metsässä.

– Heittäjät ovat kommentoineet, että rata on tekninen eli radalla saa käyttää erilaisia heittoja, kertoo Nurmijärven kunnan liikuntapaikkojen hoitaja Jari Väyrynen, joka on suunnitellut radan.

– Minusta tämä on ”joka miehen rata” eli kaikille sopiva, hän jatkaa.

Väyrynen tietää, mistä puhuu, sillä on hän on suunnitellut myös muut Nurmijärvellä sijaitsevat frisbeegolfradat ja harrastanut itsekin lajia 20 vuotta. Väyrynen on myös mukana urheiluseura Korven Korvenpojat ry:n frisbeegolfjaostossa KKp Batsissa.

Syksyn mittaan radalla tehdään vielä pientä viilausta. Esimerkiksi muutamia opasteita puuttuu.

Frisbeegolfradan virallinen parkkipaikka ja lähtöpiste sijaitsevat Herusten Kolpakontiellä. Kyseessä on yksityistie. Läpiajo tai tien varteen pysäköinti ei ole sallittua.

Sekä Enqvist että Väyrynen toivovat, että rata pidettäisiin siistinä.

– Mitä viet mukanasi radalle, niin ota mukaasi pois lähtiessäsi.

He muistuttavat myös, että alueella on frisbeegolffareiden lisäksi paljon muitakin ulkoilijoita. Lisäksi lähistöllä on asuintaloja.

–Toiveissa on, että harrastajat ottaisivat muut alueen käyttäjät huomioon. Ja samalla tavalla muut ihmiset ottaisivat frisbeegolfharrastajat huomioon.

Miesten mukaan frisbeegolf on hyvä laji niin lapsille kuin aikuisillekin. Harrastus on helppo aloittaa ja sen perussäännöt helppo oppia. Tarkoituksena on saada kiekko heittopaikalta koriin mahdollisimman vähillä heitoilla.

– Kyseessä on ehdottomasti koukuttava laji. Kehittyminen ummikosta paremmaksi on alussa nopeaa, Väyrynen tietää.

Herusten frisbeegolfradalla järjestetään KKp Batsin seuranmestaruuskilpailut lauantaina 22. syyskuuta kello 9 alkaen. Herusten Vireen tarkoituksena on järjestää radalla avajaiset. Asiasta saatavilla lisätietoa myöhemmin Herusten Vireen Facebook-sivulta.

Oletko pelannut frisbeegolfia?

Kyllä
90% (86 ääntä)
En
10% (10 ääntä)
Ääniä yhteensä: 96

Frisbeegolfradat

Rajamäen liikuntapuistossa sijaitsee 9-väyläinen frisbeegolfrata. Se kiertää liikuntapuistoa ja uimahallin ympäristöä. Perustettu 1999.

Maaniittu-Ihantolassa oleva rata on 18-väyläinen. Ensimmäinen väylä sijaitsee Maaniitun koulun takana. Perustettu 2007.

Nurmijärven golfkeskuksella (Ratasillantie 70) on kaksi maksullista frisbeegolfrataa. Syksyllä 2017 avattiin 18-väyläinen rata. Se on frisbeepelaajien käytössä rajoitettuina aikoina. Lisäksi paikalla on 2014 valmistunut par 3-radan yhteydessä toimiva 9-väyläinen rata.

Myös Kiljavan opistolla on 9-väyläinen frisbeegolfrata. Rata on yksityinen, ja tarkoitettu pääasiassa opistolaisten käyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kuhakosken uusille kaiteille 15 000 euroa – nämä hankkeet saavat 38  000 euroa19.6.2018 06.30
Mihin Nurmijärven tulisi käyttää 38 000 euroa? Kunta kuuntelee jälleen ehdotuksia8.2.2018 11.00
Suojatie, frisbeegolf-rata, lähiliikuntapaikka, keskustan kohennus vai joku muu? Äänestä mitä haluat kohennettavan Nurmijärvellä9.5.2017 12.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat