Urheilu

HIFK:n uusi hankinta onnistunut mainiosti "kirkkaissa valoissa" – "On upeaa vetää punainen paita päälle"

Iikka Kangasniemi kertoo käyneensä katsomassa HIFK:n pelejä yläkouluiässä. Jo tuolloin hän ajatteli, että olisi hienoa pelata Nordiksella.

Johanna Erjonsalo

Jääkiekon SM-liigaseura HIFK:n uusi hankinta Iikka Kangasniemi on aloittanut erinomaisesti uudessa seurassaan. Kangasniemi on iskenyt alkukauden neljään otteluun jo tehot 3+3=6.  Torstainakin Kangasniemi oli pelipäällä, vaikka jäikin ilman tehomerkintöjä HIFK:n 6–2-voittoon päättyneessä ottelussa HPK:ta vastaan.

Torstai-illan voitto oli HIFK:lle jo kauden neljäs, mutta vasta ensimmäinen varsinaisella peliajalla. Kangasniemi oli isossa roolissa aiemmissa kolmessa ottelussa. Hän oli mukana kaikissa HIFK:n tasoitusmaaleissa ja kahdessa voittomaalissa.

– Kyllä mä olen ihan suhteellisen tyytyväinen, mutta vielä pystyy parantamaan paljon ja pelaamaan paljon rohkeammin. Mutta kyllä tämä starttina on ihan hyvä ja tästä on hyvä jatkaa ja parantaa henkilökohtaisellakin tasolla, Kangasniemi analysoi alkuaan HIFK:ssa.

HIFK odotti Kangasniemen hankkiessaan tehoja ja niitä seura on myös saanut. Kangasniemi nauttii omasta ratkaisijan roolistaan.

– Jos jatkoajalla laitetaan kentälle, niin kyllä silloin varmasti odotetaan niitä maalejakin, Kangasniemi sanoi kovista odotuksista.

Torstaina Pelicansista Stadiin saapunut pienikokoinen väkkärä jäi kuitenkin ilman tehoja. Se ei jäänyt harmittamaan.

– No, ei se oikeastaan harmita. Ihan hyvä peli oli kuitenkin ja otettiin kolmen pisteen voitto. Ehkä minä sitten seuraavassa pelissä teen maaleja, Kangasniemi heitti.

Kangasniemi on syntynyt Oulussa, mutta asunut lähes koko ikänsä Vantaalla.

Kangasniemi sanoo viihtyvänsä pääkaupunkiseudulla hyvin, mutta hyvin hän viihtyi myös kaksi edellistä kautta Lahdessa. Pelicansissa tuli tulosta siihen malliin, että suurseura HIFK kiinnostui hyökkääjästä.

Kangasniemellä on kovat tavoitteet Helsingin "kirkkaissa valoissa".

– Haluan vetää vielä paremman kauden täällä. Kesä on tehty sitä varten hommia. Nyt vaan sitten jäällä ja sen ulkopuolella kaikki peliin. Uskon, että tässä on hyvät eväät olemassa hyvään kauteen ja loppu on sitten vain itsestä kiinni, Kangasniemi linjasi.

HIFK on Suomen mittapuussa suurseura. Moni lahjakas pelaaja on hyytynyt Helsingissä paineiden alle. Kangasniemi ei näe asiaa niin.

– Ei tämä pelaaminen täällä mitenkään paineiden osalta ainakaan eroa. Ei siinä mitään ihmeellistä ole, pitää vain yrittää jatkaa samalla tavalla ja yrittää parantaakin. Kyllä se on hienoa pukea tuo punainen paita päälle, Kangasniemi sanoi.

HIFK:n pelipaita on ollut Kangasniemelle aina tavoite.

– 13–16 vuoden ikäisenä tuli käytyä tosi paljon HIFK:n peleissä, kun seuran puolesta saatiin kausikortit. Silloin oli jo hienoa katsoa tätä meininkiä, kun täällä pelasi (Mikael) Granlund ja kumppanit. Jo silloin ajattelin, että tämä on hieno paikka pelata, Kangasniemi kertoi.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat