Paikalliset

"Putket vuotavat kuin emmentaljuusto" – Taloyhtiö ja rakentaja kiistelevät korjausvastuusta

ASUMINEN Vajaan puolen miljoonan remonttiin varaudutaan asukkaiden kustannuksella.

Isännöitsija Niilo Lindbohm toteaa As oy Nurmijärven Troikan olevan pakotettu toteuttamaan putkiremontti asukkaiden kustannuksella, koska rakentajana toiminut YIT on kiistänyt olevansa vastuussa putkivuodoista. - Ensi kesänä meillä on mäen parhaat putket kun vaihdamme ne komposiittiputkiin, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mika Jussila (oik) toteaa.

Ulla Yliherne

– Kyllähän oletuksena on, että vesi pysyy tämän ikäisissä vesiputkissa sisällä eikä vuoda ulos kuin emmentaljuustosta, isännöitsijä Niilo Lindbohm Isännöitsijätoimisto Lahexista toteaa.

Klaukkalassa sijaitsevassa Asunto Oy Nurmijärven Troikassa tämä oletus ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Kerrostaloyhtiössä on painittu viime vuosien ajan putkivuotojen kanssa.

Talossa oleviin käyttöveden kupariputkiin on tullut lukuisia pistesyöpymiä, joista vesi tihkuu ulos putkesta ja valuu talon rakenteisiin.

Vuotoja on ollut niin rappukäytävissä kuin asunnoissa.

–  Meillä vesi tuli eräänä aamuna läpi eteisen katosta. Eteisen matto oli imenyt suurimman osan vedestä, jolloin parketti säästyi, mutta eteisen seinät piti purkaa ja rakentaa uudelleen, ovet uusia ja katto korjata. Erään rouvan asunnossa on ollut jopa kolme vuotoa, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mika Jussila kertoo.

Yhtiö on Lindbohmin ja Jussilan mukaan ollut useita kertoja yhteydessä kerrostalon rakentaneeseen YIT:hen ja reklamoinut asiasta.

– Ongelmaksi on muodostunut se, että YIT katsoo, ettei taloyhtiö pysty osoittamaan kupariputkissa olevan materiaali- tai asennusvirheitä. Näin ollen YIT ei ole mielestään vastuussa putkivuodoista eikä suostu tekemään korjauksia, Lindbohm kertoo näkemyksestään.

Lindbohmin mukaan taloyhtiöön on kesällä 2017 teetetty yhdessä rakentajan kanss tutkimuskeskus VTT:llä analyysi kupariputkista sekä taloyhtiöstä otetuista vesinäytteistä. Analyysin mukaan vesi täyttää kaikki talousvedelle asetetut terveydelliset vaatimukset. Myös kupariputket täyttävät asennusaikana niille annetut vaatimukset, eikä materiaalivirhettä havaittu.

– VTT:n lausunnossa kuitenkin todetaan, että näistä huolimatta, mikäli putkien syöpymisnopeus pysyy samalla tasolla, on oletettavaa, että ilman korjauksia on lisää vuotoja oletettavissa, Lindbohm sanoo.

– Tämä oletus on valitettavasti osoittautunut jo oikeaksi, Mika Jussila lisää.

Vuonna 2007 valmistunut, osoitteessa Viirintie 6 sijaitseva yhtiö käsittää kolme kerrostaloa, joissa on yhteensä 33 asuntoa. Putkivuotoja on havaittu kaikissa kolmessa talossa. Tuorein on kesäkuulta.

Nurmijärven Uutiset tavoitti kerrostaloyhtiön rakentaneen YIT:n edustajan. YIT ei kuitenkaan halua kommentoida yksittäisen asiakkaansa asioita julkisuuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat