Puheenaihe

Antti Rinteen polku pääministeriksi levenee – Yle: Sdp:n kannatus huipussa, vihreiden mahalasku jatkuu

Antti Rinne

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Ylen Taloustutkimuksella teettämä puolueiden tuorein kannatusgallup on Antti Rinteen johtamille sosialidemokraateille riemukasta luettavaa: jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, Sdp saisi peräti 22,6 prosentin kannatuksen.

Muutosta viime elokuussa tehtyyn kannatusmittaukseen on 2,3 prosenttia. 

Kakkossijaan joutuu tyytymään kokoomus, joka saisi 18,9 prosenttia äänistä. Keskustan suosio jää 17,6 prosenttiin. Molemmat puolueet ovat lähes samalla tasolla kuin aiemmassa mittauksessa.

Kolmen suuren puolueen joukkoon pyrkineet vihreät ovat nyt kaukana kärjestä. Vihreiden kannatus on jäänyt 11,6 prosenttiin. Kannatusta on sulanut tasan prosenttiyksikön verran. 

Vasemmistoliitto on ajanut Perussuomalaisten ohi: Vasemmistoliitolla on nyt 9,8 prosentin kannatus, Perussuomalaisilla 9,3 prosentin. Sinisten tuki sen sijaan on jäänyt hyvin vaatimattomaksi, sillä puoluetta äänestäisi nyt vain 1,1 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli 2 415 ihmistä puhelimitse. 1 394 vastaajaa ilmoitti puoluekantansa. Otanta edustaa Suomen aikuisväestöä. Kysely toteutettiin 10. syyskuuta–2. lokakuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat