Puheenaihe

Miss Suomi -finalistin purkauksesta nousi kohu – nyt Jenna Ruohola kertoo, mitä hän arvostelullaan tarkoitti

Nadi Hammouda

Miss Suomi -finaali käytiin viime lauantaina ja sen voittajaksi nousi Alina Voronkova, jonka perintöprinsessoiksi valittiin Eevi Ihalainen ja Jenny Lappalainen.

Seitsemän muuta kilpailijaa jäi ilman sijoitusta ja pettymys oli luonnollisesti kova. Numerolla kaksi kisannut Jenna Ruohola sulatteli asiaa pari päivää ja päätti sen jälkeen purkaa tuntojaan.

– Lopputulos ei ollut sellainen kuin kuvittelin tai mitä suurin osa kuulemani perusteella on ajatellut. En koe tarvetta esittää onnellista kolmikon puolesta, kun en sitä rehellisesti voi kaikkien osalta olla. Kyseisessä kolmikossa ei ole mielestäni tarpeeksi sitä osaamista, jota annettiin ymmärtää, että tänä vuonna haetaan, Ruohola kirjoitti Instagramissa.

– Älkää ymmärtäkö väärin, potentiaalia toki kymmeniköstä löytyy jokaisesta, mutta aika tulee vastaan treenin kannalta. Kansainväliset kisat ovat jo käsillä ja niinpä kolmikossa olisivat kuuluneet olla tytöt, jotka ovat jo kruunaamishetkellä valmiita lähetettäväksi maailmalle. Ja ne osa-alueet ovat kroppa, puhe ja esiintyminen. Kuten finaalilähetyksessä näimme, moni menee lukkoon helponkin kysymyksen edessä, kun tilanne jännittää. Ja kisa sentään käytiin äidinkielellämme, hän jatkaa.

Puhelimitse tavoitettu Ruohola korostaa, että tarkoitus ei ole haukkua ketään, vaan käydä rakentavaa kritiikkiä ja purkua kilpailun kulusta.

– Lopputulosta ajatellen herää kysymys, onko tuomaristo saanut tarpeeksi kattavaa kuvaa koko meidän taipaleesta (alkaen jo semifinaalipäivästä) ja tyttöjen oikeasta luonteesta ja osaamisesta. Tuntuu kyllä siltä, että itse finaalishow ei myöskään vaikuttanut lopputulokseen mitenkään. Mielestäni olisi aiheellista pisteyttää myös semifinaalivaihe, finaalikiertue ja lisäksi some-käyttäytyminen, joka on isossa roolissa näissä kisoissa tänä päivänä.

– Jos tuomaristo ei ole halukas sitoutumaan seuraamaan koko kiertuetta, ehkäpä heidän pisteensä tulisi olla vaikkapa vain puolet kokonaisuudesta. Moni tyttö, myös minä mukaan lukien on tehnyt vuosia töitä keräten esiintymiskokemusta niin lavalta, kuin kuvauksista. On luotu kontakteja ja hankittu sponsoreita valmiiksi. Eikö tällä ole merkitystä?

Ruohola kertoo saaneensa postauksestaan lähinnä ainoastaan positiivista palautetta, mutta myöntää keskustelun lähteneen väärille urille.

– Mä en odottanut, että tästä nousee tappelu siitä, että kuka olisi ollut paras. Mun oli tarkoitus kirjoittaa rakentava teksti, mun näkökulmasta ja kertoa mun henkilökohtainen mielipide kisoista niin, että perustelen kaikki mun kommentit. Mä en oo tekstissäni haukkunut ketään, enkä mä tule ikinä sitä tekemäänkään. Luetunymmärtämiseen en pysty vaikuttamaan ja ihmisillä on valitettava tapa lukea se mitä haluavat lukea.

– Arvostan rakentavaa keskustelua, jossa ihmiset saavat olla eri mieltä. Keskustelua pitää olla, kunhan se on rakentavaa. En väitä että mun mielipide olisi ainoa oikea maailmassa. Otan mielelläni kritiikin vastaan, mutta muista perustella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Miss Suomi on Alina Voronkova - "Korkkarit kattoon!"29.9.2018 21.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat