Puheenaihe

15 asteen muutos säässä – ensin pakkasta, mutta sitten sääkartan väri vaihtuu tyystin toiseen

Pilvisyys vaihtelee viikonloppuna ja räntäsadekin on mahdollinen, mutta ensi viikon puolivälissä lounaasta virtaa jälleen lämmintä ilmaa.

Ella Kajaste

Sää muuttuu viikonlopun jälkeen jälleen poutaiseksi. Viikon puolivälissä Suomeen virtaa Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan lounaasta lämmintä ilmaa.

– Tällöin lämpötila kohoaa etelässä 15 asteen hujakoille. Myös yöt ovat kohtuullisen lämpimät, viiden asteen vaiheilla.

Edessä on kuitenkin koleahko viikonloppu yöpakkasineen. Lännestä on lähestymässä pilvilautta, joka saapuu länsirannikolle perjantaina aamuyöstä ja aamun aikana muualle eteläiseen Suomeen.

– Sade tulee etelässä ihan vetenä. Keski-Suomessa se saattaa tulla lumena, Lapissa ja Koillismaalla räntänä ja lumena. Lunta voi kertyä viisikin senttiä

Lauantaina taivaalla ajelehtii pilvilauttoja, mutta aurinkokin näyttäytyy ja lämpötila nousee päivällä kymmeneen asteeseen.

Sunnuntai on meteorologin mukaan kysymysmerkki, sillä uusi matalapaineen alue sateineen on menossa Suomen eteläpuolitse. Epävarmaa on, yltääkö sadealue maihin vai jääkö se merelle.

– Siinä on joka tapauksessa kylmempää tuulahdusta ilmassa, ja jos sade yltää meille asti, jäädään koleisiin alle viiden asteen lukemiin. Jos sadetta ei tule, lämpötila on viiden ja kymmenen asteen välillä.

– Pieni mahdollisuus on, että jos sade tulee aikaisin aamulla, se voi Lohjanharjulla on rännänsekaista, mutta se ei pysty jäämään teihin koska pinnat ovat kuitenkin vielä niin lämpimät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lämpö ja sumu hidastaneet lintujen syysmuuttoa – Kurjet odottavat kuulaita syyspäiviä9.9.2018 13.14
Kesän viimeinen hellepäivä tuli ennätysmyöhään – Yölläkin vuodenaikaan nähden korkeat lämpötilat9.9.2018 11.24
Takana syyskuun lämpimin yö – Mittausasemilla rikottiin lämpöennätyksiä8.9.2018 11.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat