Paikalliset

"Hetki ei ole oikea" – kunnanjohtajan talousarvioesitys ei sisällä uutta lukiota

Outi Mäkelä.

Esko Artell

Kirkonkylälle kaavailtu uusi lukio ei ole mukana kunnanjohtajan tasapainotetussa talousarvioesityksessä vuosille 2019–2021. Kunnanhallitus aloittaa pohjaesityksenä toimivan kunnanjohtajan esityksen käsittelemisen maanantaina 8. lokakuuta.Kunnanvaltuuston päätettäväksi talousarvio tuodaan keskiviikkona 14. marraskuuta.

Kunnanjohtaja Outi Mäkelän mukaan lukion jättäminen pois talousarvioesityksestä perustuu elinvoimalautakunnan pohjaesitykseen, jonka mukaan uutta lukiota ei tulisi rakentaa.

Vaikka esimerkiksi pedagogiset suunnitelmat tukevat Mäkelän mukaan uuden lukion rakentamista, hetki ei ole alueellisen tasapainon, kunnan taloustilanteen eikä Rajamäen kasvun ja kehityksen kannalta oikea.

Mäkelä uskoo, että asiasta tullaan kuitenkin vielä äänestämään budjettikäsittelyn aikana.

Myös Nurmijärven pääkirjaston laajennus- ja peruskorjaussuunnitelmiin on kunnanjohtajan mielestä syytä tehdä päivitys. Hankkeen määrärahat onkin siirretty talousarvioesityksessä vuodella eteenpäin. Pääkirjaston peruskorjauksen ja laajennuksen suunnittelu ajoittuu taloussuunnitelmaesityksessä vuodelle 2020 ja rakentaminen vuosille 2021–2022.

– Kirjaston kanssa on menty rakennustekniset asiat edellä. Yhtä tärkeää on, että kirjastopalvelut ovat tämän ajan hengen mukaisia, Mäkelä sanoo.

Mäkelän käsityksen mukaan kirjastorakennus ei vahingoitu, vaikka sen peruskorjaus siirtyisikin vuodella. Alunperin ajatuksena oli, että uusi lukio rakennettaisiin pääkirjaston kylkeen.

Uuden lukion ohella keskustelua herättänyt investointihanke, Leenankodin entisen rakennuksen saneeraaminen Kirkonkylän hammashoitolaksi, on mukana talousarvioesityksessä vuonna 2019.

– Vaikka emme ole saaneet asiaan mitään varmuutta, täytyy toivoa, että sote-kuntayhtymä ottaa tilat niiden valmistumisen jälkeen käyttöönsä, Mäkelä sanoo.

Talousarvioesityksessä mukana olevat yli 6 miljoonan euron hankkeet: Metsolan uusi päiväkoti, Vanhan Klaukan 8-osastoisen päiväkodin uudisrakennus, Maaniitun koulun peruskorjaus, kunnan varikko sekä Aleksian keittiöiden muutostyöt.

Taloussuunnitelma 2019–2021 on laadittu nykyisen kunnallisveroprosentin (19,5) ja nykyisten kiinteistöveroprosenttien mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat