Paikalliset

Hallinto-oikeus muutti Lepsämän maankaatopaikan ympäristöluvan ehtoja

Muutoshakemuksen tehneet ovat huolissaan myös raskaasta liikenteestä lasten kapealla koulutiellä. Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Vaasan hallinto-oikeus on osittain hyväksynyt valituksen, joka koskee Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan Antti Mustosen kuolinpesälle myöntämää ympäristölupaa.

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan päätöksen ehdoissa täyttömäärä oli 124 000 kuutiota eli 186 000 tonnia. Vaasan hallinto-oikeus pienensi täyttömäärän 50 000 kuutioon eli 75 000 tonniin.

Samalla hallinto-oikeus lyhensi luvan voimassaoloaikaa siten, että se päättyy 30. syyskuuta 2019. Lupapäätöksessä voimassaoloaika jatkui vuoden 2022 loppuun asti.

Antti Mustosen kuolinpesä harjoittaa maankaatopaikkatoimintaa Lepsämässä tiloilla Nummenranta ja Etelämäki.

Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnan myöntämän ympäristöluvan mukaan alueella saa harjoittaa toimintaa arkipäivisin kello 7–18. Viikonloppuisin tai pyhinä alueella ei saa olla toimintaa. Muutoshakemuksen tekijä olisi halunnut, että maankaatopaikkaa olisi saanut käyttää arkisin vain kello 16 asti.

Muutosvaatimusten perusteeksi oli esitetty muun muassa sitä, että täyttöalue on vanha hiekkakuoppa, jota on täytetty jo vuodesta 2010. Täyttöalue sijaitsee muutoksenhakijoiden mukaan keskellä omakotialuetta ja etäisyys lähimpään naapuriin on 30 metriä.

Toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää 55 desibeliä lähimmissä melulle altistuvissa kohteissa. Kuorma-autojen tyhjennyksissä käytettävää täristystoimintoa ei saa käyttää alueella kovan melun ja lähiasutuksen vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat