Urheilu

HIFK:n tuleva luotsi iloitsee: "Tämä on upea mahdollisuus!"

Jarno Pikkarainen

Robert Monstovics

Helsingin IFK ilmoitti tiistaina päivällä, että edustusjoukkuetta valmentaa ensi kaudesta alkaen Jarno Pikkarainen. 

Pikkarainen on valmentanut kaudesta 1999–2000 lähtien ja työskennellyt Liiga–tasolla Lukon (2006–2008), TPS:n (2015–2017) ja IFK:n (2017–) valmennustiimeissä yhteensä kuusi vuotta.

Mestiksessä Pikkarainen on ollut Jokipoikien (2008–2010) ja Mikkelin Jukurien (2010–2014) päävalmentaja yhteensä kuuden kauden ajan.

Hän voitti Mestiksen mestaruuden Joensuussa 2010 ja Mikkelissä 2013 ja hänen joukkueensa olivat sarjassa hopealla 2009 ja 2011. Pikkarainen on valittu Mestiksen vuoden valmentajaksi 2009 ja 2013.

Liigassa päävalmentajapesti on Pikkaraiselle ensimmäinen.

 – Me luotamme erittäin vahvasti Jarno Pikkaraiseen. ”Pikessä” laaja lajiosaaminen yhdistyy johtajuuteen. Hän on rakentanut kärsivällisesti omaa ammattiosaamistaan ja on nyt täysin valmis tähän haasteeseen, kommentoi IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen seuran tiedotteessa.

 – Tämän kauden tehtäväjakoon IFK:n valmennustiimissä tämä nimitys ei vaikuta. Ari-Pekka Selinin johdolla on tehty töitä johdonmukaisesti ja nousujohteisesti keväästä 2017 lähtien. Hänen sopimuksensa päättyy keväällä ja tämän kauden ratkaisupelejä kohti edetään hänen johdollaan.

 – Halusimme tehdä ensi kautta koskevan ratkaisun hyvissä ajoin, jotta se on kaikille selvä ja kaikki keskittyminen on tämän kauden peleissä.

 Pikkaraisen lisäksi IFK:n valmennustiimiin kuuluvat ensi kaudella Joonas Tanska, Jan Lundell (maalivahtivalmentaja) ja Ari Halttunen (videovalmentaja ja joukkueenjohtaja).

 – Tämä on upea mahdollisuus ja olen kiitollinen IFK:lle tästä luottamuksesta. Mutta nyt ei mennä asioiden edelle, vaan keskitytään tällä valmennustiimillä tämän kauden joukkueeseen, Pikkarainen kommentoi.

 – Tehtävänkuviin valmennustiimin sisällä tulee jonkin verran muutoksia ensi kaudelle. Minun osaltani suurin muutos on se vastuu, mikä päävalmentajan tehtävien myötä tulee.

Tekikö HIFK hyvän valmentajavalinnan?

Kyllä, uutta virtaa tarvitaan
62% (23 ääntä)
Ei, Ari-Pekka Selin on tehnyt hyvää jälkeä
38% (14 ääntä)
Ääniä yhteensä: 37

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jarno Pikkaraisesta HIFK:n uusi päävalmentaja – tällainen tausta 45-vuotiaalla miehellä on23.10.2018 15.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat