Urheilu

HIFK-hyökkääjä välttyi pelikiellolta – "Puhdas taklaus"

Juhani Tyrväinen

Johanna Erjonsalo

Jääkiekon SM-liigan kurinpito on päättänyt jättää rankaisematta HIFK:n hyökkääjä Juhani Tyrväistä viikonlopun Lukko-ottelun tapahtumista.

Tyrväinen taklasi lauantain ottelussa Lukon Jakub Kreijcikia voimakkaasti ylävartaloon. Liigan kurinpito katsoi kuitenkin, että taklaus on puhdas. Tyrväinen ei osu tilanteessa päähän, eikä hän kohdista osumaa selvästi ylöspäin.

– Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta. Delegaatio toteaa, että HIFK:n Tyrväinen luistelee vastaan Krejcikiä, joka on käynnistämässä Lukon ylivoimapeliä aloittavaa hyökkäystä Lukon kenttäpäädystä. Krejcik ei onnistu harhauttamaan vastaan luistelevaa Tyrväistä, joka pääsee taklaamaan Krejcikiä.

– Taklauksen Tyrväinen suorittaa vasen olkapää edellä osuen valtaosin Krejcikiä ylävartaloon. Taklaus ei kohdistu Krejcikiä päähän eikä taklaus muutenkaan aiheuta iskua Krejcikiä päähän, joten kyse ei ole päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tilanteessa ei tapahdu muutakaan sääntörikettä, joka edellyttäisi ottelurangaistusta. Näin tilanteesta ei tule määrätä ottelurangaistusta, kurinpito toteaa päätöksessään.

Tyrväinen on normaaliin tapaan HIFK:n kokoonpanossa keskiviikkona, kun HIFK kohtaa Pelicansin kello 18.30 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat