Paikallisurheilu

Kurran tappioton putki meinasi murtua – Helsingin Karhu-Kissat oli järjestää yllätyksen

Kurra joutui tyytymään tasapeliin Karhu-Kissojen vieraana.

Harri Lepolahti

Kurra Hockey Team vieraili viikonloppuna Helsingissä Kaarelan uudessa jäähallissa. Vastassa oli sarjan peränpitäjänä oleva Karhu-Kissat.

Ottelusta muodostui KHT:lle tuskaisa taival ja katsojille ennen kokematon jännitysnäytelmä, joka lopulta päättyi tasapeliin numeroin 4–4.

KHT lähti otteluun ennakkosuosikkina, eikä monikaan uskonut, että Karhu-Kissoilla olisi ollut mahdollisuuksia haastaa tähän asti tappiottomasti pelannutta Kurraa. Toisin kuitenkin kävi ja Karhu-Kissat oli järjestää yllätyksen ja lähellä ottaa ensimmäisen sarjavoiton.

Ensimmäinen erä antoi aavistusta siitä, mitä on tulossa. KHT ei saanut peliä kulkemaan, vaan Karhu-Kissat pystyi luomaan jopa painetta ja vaarallisia tilanteita KHT:n maalille. Erä säilyi kuitenkin maalittomana kummankin joukkueen erinomaisesti pelanneiden maalivahtien ansiosta.

Toiseen erään KHT sai rivit kuntoon ja vapauttavan avausmaalin laukoi hyökkäyksen päätteeksi Samu Tuomisto erän puoliväliä lähestyttäessä.

Muutama minuutti tästä ja Olli Partanen lisäsi johtoa alivoimalla ja tulostaululle numeroiksi 0–2. KHT tuntui saaneen kaivatun otteen pelistä.

Toisen erän lopusta ja kolmannen erän alusta muodostui kuitenkin KHT:n kannalta synkkä. Karhu-Kissat pääsi toisen erän lopulla kahdesti ylivoimalle ja molemmat kerrat joukkue osasi tehokkaasti hyödyntää.

Tauolle lähdettiin tasanumeroissa 2–2.

Kolmannessa erässä Karhu-Kissojen hurja vire jatkui ja joukkueen lento tuotti tulosta. Erän alkupuolella Kissat onnistui kahdesti ohittamaan KHT:n puolustuksen ja pääsi juhlimaan johtomaalia.

Tilanteessa 4–2 Kissojen kotiyleisö Kaarelassa villiintyi ja KHT:n illasta näytti tulevan tosi harmaa. KHT ei kuitenkaan antanut periksi. Kerta toisensa jälkeen se loi paikkoja Kissojen maalille ja lopulta Samuli Sorsa iski toivoa luovan kavennuksen ajassa 50.01.

Viimeiset kymmenen minuuttia olivat jännityksen täyteiset KHT:n taistellessa viimeisen päälle ja yrittäessä tasoitusta. Kaksi minuuttia ennen loppua KHT:n valmentaja Toni Kleemola otti aikalisän ja kertoi joukkueelle, mitä tehdään.

– Suunnitelma oli, että jos tulee aloitusvoitto, maalivahti otetaan pois ja haetaan väkisin tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, päävalmentaja Kleemola kertoo.

Puolitoista minuuttia ennen loppua Kissojen pelaaja pysäytti Matias Kajastien hyökkäyksen jäähyn arvoisesti. Tämän jälkeen KHT laittoi kaikki peliin.

Henri Parkkonen otettiin pois maalilta ja tasoitusta haettiin kuudella neljää vastaan. Ottelun viimeisellä minuutilla KHT:n Roope Aaltonen räjäytti vieraskatsomon tekemällä tasoituksen. Maali tuli todella tärkeään paikkaan ja KHT:n tappioton taival sarjassa jatkuu.

KHT:n kannalta tasapeli merkitsi voitettua pistettä. Karhu-Kissat pelasi kauden parhaan pelinsä ja jos sama meno jatkuu Kissat tulee vielä nousemaan sarjataulukossa. Karhu-Kissojen tehokkain pelaaja oli Nurmijärveltä lähtöisin oleva Ville Koskela kahdella maalilla.

Seuraavaksi KHT kohtaa kotona Klaukkalan jäähallissa ensi viikonloppuna Hyvinkäältä tulevan A-Rangersin. Ottelu alkaa lauantaina 3. marraskuuta klo 19.50.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat