Paikallisurheilu

"Kivointa on pallon pompotus ja puolapuut" – Koriskoulussa oppii paljon muutakin kuin korista

Koriskoulussa saa hien pintaan joka lauantai.

Johanna Tunkkari

Sisäpelikengät jalkaan, juomapullo penkille ja keskiympyrään pallon kanssa. Joltakin on oma pallo unohtunut kotiin – ei haittaa, täältä saa lainaan!

Lauantai aamupäivisin Klaukkalan koulun salin valtaavat sudenpennut, pikkuhukat ja susitiimi. Kyseessä ovat Klaukkalan NMKY:n Pikkusudet -koripallokoululaisten eri ikäryhmät. Koriskoulussa opitaan paljon muutakin kuin koripalloa, muun muassa alun nimipiirissä jokaisen nimi pomputetaan pallolla tavu kerrallaan.

Osaamme kierrättää palloa selän takaa ja jalkojen välistä."

Mikä koriskoulussa sitten on parasta? Kahdesta vastaajasta toinen iloitsi siitä, että on oppinut pomputtamaan palloa. Toisen mielestä kivointa on, kun saa kiivetä puolapuihin.

– Osaamme kierrättää palloa selän takaa ja jalkojen välistä, he vielä kertovat.

Pallon pomputus ihan matalalla on molemmista aika haastavaa.

Pilli soi, juomatauko, tasapainoilu- ja jumppahetki. Sitten päästään temppuradalle. Siellä viilettäessä tarvitaan ja opitaan monenlaisia liikunnan taitoja.

Apua ja tärkeän esimerkin antavat yläasteikäiset juniorivalmentajat. Jos ei ole omaa kaveria mukana, niin heistä saa kumppanin vaikka juoksukisaan.

Lopuksi hikiset, hymyilevät lapset ja valmentajat menevät kahteen jonoon ja jokainen saa ja antaa koriskavereille hyvänmielen läpyn.

Ennen kotiin lähtöä hengitys tasaantuu mukavasti, kun valitsee laatikosta tarraa, jota varten jokaisella on oma pikkususitarrakortti.

Lisätiedot www.klanmky.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat